"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bolivya seçimini yaptı

13 Ekim 2014, Pazartesi 12:00
Morales, üçüncü kez devlet başkanı seçildi

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'da dün düzenlenen devlet başkanlığı seçimini Evo Morales kazandı.   

Resmi olmayan sonuçlara göre, Aymara yerlisi Morales, oyların yüzde 60'ını alarak ülkede üç kez arka arkaya devlet başkanlığı seçimini kazanan ilk kişi oldu. 

Başkent La Paz'da, devlet başkanlığı sarayının balkonundan halka hitap eden Morales, kazandığı zaferi Küba'nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro ve Venezuela'nın geçen yıl ölen lideri Hugo Chavez'e adadı. 

Dokuz eyaletten sekizinde seçimi kazanan Morales, "Bu, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı çıkanların zaferidir. Ekonomik liberalizm sürecini tamamlayarak büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz" dedi.

55 yaşındaki Morales, Bolivya Cumhuriyeti'ni kuran ve 1829-1839 yıllarında ülkenin ilk devlet başkanı olan Marshal Andres de Santa Cruz'un ardından ülkede en uzun süre iktidarda kalan lideri olacak. 

Eskiden Koka Üreticileri Sendikası'nın liderliğini yürüten Morales, ilk kez 18 Aralık 2005'teki seçimi kazanarak devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Güney Amerika'nın idaresi en zor ülkelerinden biri kabul edilen Bolivya'da ekonomik ve siyasi istikrarı sağlayan Morales, 25 Ocak 2009'daki seçimde de ikinci kez seçilmişti. 

Morales'in en büyük rakibi, çimento üreticisi Samuel Doria Medina ise oyların yüzde 25'ini aldı. 

Yenilgiyi kabul eden Doria Medina, "Bolivya halkına daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmaya devam edeceğini" sözünü verdi. 

Okunma Sayısı: 1185
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı