"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi adına büyük risk

31 Temmuz 2020, Cuma
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesinin demokrasi adına büyük risk taşıdığını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu. Adeta yangından mal kaçırırcasına Meclis Genel Kurulu’ndan geçirilen düzenlemenin AKP döneminde sıkça rastlanılan bir durum olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, “Komisyon çalışmaları ve genel kurul gündemi dışında, zaten aksak olan hürriyetleri tamamen ‘sakatlama’ ihtimali ile beraber, toplumun tümünü ilgilendirmesine karşın tartışılmayan, konuşulmasına imkân tanınmayan bir yasa değişikliği daha gerçekleşmiş oldu. Ve nihayetinde ‘yapım’ sürecinde konuşulmayan düzenleme, yasalaşması sonrası gündemimize girdi” değerlendirmesinde bulundu. Uysal, sosyal medya mecralarının, devletin değil iktidarın denetimine ve rızasına açık hale getirilmesine aracılık edecek düzenlemeyi son derece riskli bulduklarını ifade etti.

Amaç yönünden sorunlu

Uysal, “Sadece haber alma hürriyetine değil içeriğindeki muğlak ifadelerle iletişim hürriyetine de halel getirecek düzenleme, ne acı ki günbegün gerilediğimiz demokratik ülkeler liginde bizi son sıralara atacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu. Devlet imkânları ve kamu bankalarının imtiyazları ile iktidarın propaganda aracı haline gelmiş bir kısım ana akım medya aracının güvenilirliğini kaybettiğini de söyleyen Uysal şu görüşlere yer verdi: “Madde madde incelendiğinde oldukça masum ve ülke yararına gibi görünse de iktidarın ikircikli tavrı ve bağımsızlığını kaybetmiş yargı düşünülünce riskler görülebilecektir.  Yasa yapım süreçleri usûl ve esas bakımından değerlendirilebilir. Ancak söz konusu AKP olduğunda bir de amaç devreye girmektedir. Kaldı ki bu düzenlemenin yasalaşması sürecinde gerektiği ölçüde konuşulmamış olması usul yönünden, içeriğindeki muğlaklıklar açısından bakılınca esas yönünden ve 18 yıllık iktidarları ve ülkenin geldiği hal düşünülünce bu yasa amaç yönünden sorunludur. Sosyal medya düzenlemesi sonrası esas büyük risk; kaidesi ifade hürriyeti olmuş demokrasi adınadır.”

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Okunma Sayısı: 3854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı