"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri: Bangladeş’te idam cezasının infaz edilmesinden üzüntü duyduk

22 Kasım 2015, Pazar 18:19
Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi Genel Sekreteri Ali Ahsan Muhammad Mujaheed ile BNP Milletvekili ve eski Bakan Salauddin Quader Chowdhury’e; Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının infaz edilmesinden üzüntü duyulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Mujaheed ile Chowdhury’in, yasal haklarını kullanarak Cumhurbaşkanı'ndan af dilemiş olmalarına rağmen bu dileklerinin reddedilmiş olması ve idam cezası uygulamasının devam ettirilmesinin kaygı uyandırdığı belirtildi. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak Türkiye’nin, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağı yönündeki görüşünü koruduğuna işaret edilen açıklamada, “Kardeş ülke Bangladeş'te de idam cezası uygulamasının yerini bir an önce toplumsal uzlaşı sağlanmasına, daha iyi hizmet edecek bir yönteme bırakmasına ihtiyaç bulunduğunu değerlendirmekteyiz.” denildi. 

Okunma Sayısı: 1910
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı