"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP, siyaset tarihine damga vurmuş parti

25 Mart 2019, Pazartesi 00:35
‘İzmir’in Obaması’ diye de anılan Demokrat Parti İzmir Selçuk Belediye Başkan adayı Mesut Mercan, “DP’yi 73 yıldır kirlenmeden siyaset tarihine damga vurmuş bir parti olması sebebiyle tercih ettim” dedi.

Yerel seçimlerde sona yaklaşırken yarışın ilgi çekici, “İzmir’in Obaması” diye de anılan Demokrat Parti (DP) İzmir Selçuk Belediye Başkan adayı Mesut Mercan da iddialı olduğunu söyleyen adaylardan.

Sudan’ın Dinka kabilesine mensup bir ailenin çocuğu olarak 1972 yılında Trablusgarp’ta dünyaya geldi. Türkiye’nin ilk siyahî başkan adayı olan Mercan, 400 yıllık İzmir’li olduğunu ve Selçuk’un ata toprakları olduğunu söylüyor.

Ticaretle uğraştığını söyleyen Mercan aynı zamanda reklâm organizasyon işleri de yapıyor. Siyasî hayatının çocukluk yıllarından itibaren babası ve dayısı ile başladığını söyleyen Mercan’la projelerini konuştuk.

Mercan, “Demokrat Parti’yi tercih etmenizin sebebi nedir?” sorusuna, “DP’yi 73 yıldır kirlenmeden siyaset tarihine damga vurmuş bir parti olması sebebiyle tercih ettim. Demokratlık deyince herkes için adil, anayasaya uygun hareket eden, gelişime açık olmak geliyor” dedi. 

Ya kazanacağız, ya 1. olacağız

Seçimde iddialı olduğunu söyleyen Mercan, “Hatta sloganımız bile belli bu konuda “Ya Kazanacağız, Ya En Kötü 1. Olacağız” diyoruz. Vaatlerimiz arasında istihdam ağırlıklı projeler var, bunlardan bir kaçını aşağıda belirteyim size; “Belediye hastanesi, Tarım ve Zirai kooperatifler, Teknoloji Kooperatifi, At yetiştiriciliği için Haralar ve Obezite Tedavi Merkezi kuracağız. Yine ilçemize sinema platosu ve sinema meslek yüksekokulu açacağız. Güneş Enerji Santrali ve Rüzgâr Enerji Santrali kurulumu yaparak vatandaşlarımıza uygun fiyatlı elektrik sunacağız” ifadelerini kullandı.

Dünyanın gözü Selçuk’ta olacak

Seçilmesinin İzmir’e sağlayacağı katkıları anlatan Mercan, “Sizinde bahsettiğiniz üzere seçildiğim takdirde Türkiye’nin ilk siyahî belediye başkanı olacağım ve dünyanın Türkiye’ye bakış açısı değişecek. Dünyanın gözü Selçuk’ta olacak. Her şeyden önemlisi ırki yönden bizleri ayrıştırmaya çalışanlara da ciddi bir demokrasi dersi verilmiş olacak ve eminim ki bölücü faaliyetler içinde olma gayreti sona erecek. Seçilmem halinde Selçuk ile Afrika arasında ciddi bir ticari ve kültür yatırımı gerçekleşecek, Selçuk bir karnaval kenti haline gelecek ve turist sayısında artış meydana geleceği için ilçemiz sürekli gündeme olacak” diye konuştu.

Yeni Asya gazetesine çok teşekkür ederim

Seçmene çağrı yapan Mercan şunları söyledi; “Buradan seçmenlerimize şunu söylemek isterim. Bir yanda beka sorunu var diyerek çözümü ittifak yapmakta arayanlar, diğer yanda 10 yıldır belediye başkan danışmanlığı yaptığı halde ilçeye bir tek yatırım bile getirmeyip bu seçimde beni seçerseniz yatırım gelecek kandırmacası içinde olanlar var. Diğer yanda ise seçilmeden bile tüm dünyada Selçuk’un adını duyuran bir belediye başkan adayı var. Seçmenlerimiz bence buna göre karar verirler ise eminim ki en doğru kararı vermiş olacaklardır. Şahsıma ve partimize yıllardır destek vererek yanımızda olan siz değerli Yeni Asya gazetesine çok teşekkür ederim. Basının susturulduğu bir zamanda bizlerin sesi olan cesur yürekli ailenize şükranlarımı sunarım.”

MURAT ERCAN - İZMİR

Okunma Sayısı: 2052
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı