"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eren Erdem adli kontrol şartıyla tahliye edildi

07 Ocak 2019, Pazartesi 14:51
Kapanan Karşı gazetesine yönelik davada tutuklu yargılanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

17-25 Aralık'ta, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddia edilen dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Erdem'in ''silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım'' ve ''göreve ilişkin sırrın açıklanması'' suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden bağlanan tutuklu sanık Eren Erdem ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını hazır olduğunu belirterek, okumaya başladı. Savcı mütalaasında, sanık Eren Erdem'in, ''silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım'' ve ''göreve ilişkin sırrın açıklanması'' suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi cezasına çarptırılmasını istedi. 

Aralarında Turan Ababey'in de bulunduğu 3 sanık hakkında beraat kararı verilmesini isteyen cumhuriyet savcısı, sanıklar Ufuk Emin Köroğlu, Emrah Direk, Değer Özergün, Mehmet Aydoğmuş ve Murat Kazancı'nın firari konumda olmaları nedeniyle haklarındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu. 

Savcılık mütalaasında, diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları istendi.

Kapanan Karşı gazetesine yönelik davada tutuklu yargılanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

 

AA

Etiketler: Eren Erdem, CHP, tahliye
Okunma Sayısı: 2975
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı