"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP: AKP’nin de altına dinamit döşüyorlar

22 Ocak 2022, Cumartesi 17:00
Partilerine dönük açılan kapatma dâvâsına ilişkin açıklama yapan HDP’li Ümit Dede, “Buradan HDP’ye kapatma kararı çıkmaz, ama buradan AKP’ye seslenmek istiyorum hem Kobani Kumpas Dâvâsında hem de kapatma dâvâsında AKP’nin de altına dinamit döşeniyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP’ye yönelik açılan kapatma dâvâsında önceki gün tebliğ edilen mütalâa ve hukukî sürece ilişkin parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Hem iddianamenin hem mütalaanın hukuka aykırı olarak elde edilmiş itirafçı beyanlarının oluşturduğunu belirten Dede, “Buradan HDP’ye kapatma kararı çıkmaz, ama buradan AKP’ye seslenmek istiyorum hem Kobani Kumpas Dâvâsında hem de kapatma dâvâsında AKP’nin de altına dinamit döşeniyor. O dönem yürütülen faaliyetlerin hiçbiri sadece HDP tarafından yürütülen faaliyetler değildi. Bizzat Erdoğan’ın koordinasyonunda Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nın MİT’in asker ve sivil bürokrasinin katılımıyla yürütülen bir süreçti. Bu sürecin yargılama konusu yapılması Türkiye açısından demokrasi açısından olduğu kadar AKP açısından da tehdit barındırıyor.” dedi.

Haber Merkezi 

Okunma Sayısı: 718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı