"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiltere'de erken seçim oylanacak

28 Ekim 2019, Pazartesi 22:24
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin birlikten ayrılmasını (Brexit) 3 ay daha erteleme kararı aldıklarını açıkladı. İngiltere'de Avam Kamarası bugün Başbakan Boris Johnson'ın 12 Aralık'ta erken seçim yapılması önerisini oylayacak.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Brexit'in 31 Ocak'a kadar ertelendiğini duyurdu.

Tusk, "27 AB ülkesi İngiltere'nin Brexit'i 31 Ocak 2020'ye dek erteleme talebini kabul etme konusunda anlaştı. Bu kararın yazılı bir şekilde resmileştirilmesi bekleniyor" dedi.

Ancak bu uzatmanın özelliği, esnek olması. İngiltere Parlamentosu, Başbakan Boris Johnson'ın Brüksel ile üzerinde anlaştığı Brexit Anlaşması'nı 31 Ocak'tan önce onaylarsa, İngiltere bu tarihten önce AB'den ayrılabilecek.

27 AB ülkesi ayrıca İngiltere'nin birlikten ayrılma koşullarının gelecekte yeniden müzakere edilmemesini kararlaştırdı.

Son erteleme öncesi, İngiltere'nin Perşembe günü AB'den ayrılması öngörülüyordu.

Avam Kamarası'nda erken seçim oylanacak

Öte yandan İngiltere'de Avam Kamarası bugün Başbakan Boris Johnson'ın 12 Aralık'ta erken seçime gidilmesi önerisini oylayacak.

Boris Johnson Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a bir mektup gönderdiğini ve Brexit'in 31 Ocak'tan sonra bir kez daha ertelenmemesini istediğini açıkladı.

Johnson, "Brexit'in ertelenmesi seçeneği ortada olduğu sürece, İngiltere Parlamentosu'nun asla bir anlaşmayı onaylamamasından korkuyorum" dedi.

Muhalefet partilerinden İskoçya Ulusal Partisi (SNP) ile Liberal Demokrat Parti ise 9 Aralık'ta seçime gidilmesini öneriyor.

Böylelikle, erken seçime gitmek için 25 işgünü öncesinden parlamento feshedileceğinden, Johnson'ın sunduğu Brexit anlaşmasının yasalaşmasına yeterli zaman kalmayacağını savunuyorlar.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı