"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'den ilk açıklama geldi

02 Ocak 2018, Salı 15:35
İran’daki gösterilerde ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. İran dini lideri Ayetullah Hamaney'den ilk açıklama geldi. Hamaney, İran’ın düşmanlarının para, silah, siyaset ve güvenlik ekipmanları aracılığıyla ülkede karışıklık çıkardığını söyledi. Hamaney “Düşman herzaman bir yerden sızıp İran ulusunu vuracak bir fırsat kolluyor” dedi.

İran'da ülke geneline yayılan hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri ve göstericiler arasındaki şiddetli çatışmalarda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. Ülkenin Adalet Bakanı Ayatollah Sadeq Amoli Larijani tüm savcılara 2009 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gerçekleşen en büyük gösterilerde, kamu mallarına ve özel mülke zarar veren isyancıların davalarında ciddi cezalar verilmesini emretti.

İngiliz The Guardian gazetesindeki habere göre dün gece ülke genelinde süren gösterilerin altıncı gününde dokuz kişinin daha ölmesiyle İran’daki gösterilerde ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. İran Devrim Muhafızları’na yakınlığıyla tanınan Tasnim Haber Ajansı ise adalet bakanı Larijani’nin Tahran’da hukuk yetkililerine yaptığı bir konuşmada devlet ve özel mülklere zarar veren göstericilerin ağır şekilde cezalandırılması emri verdiğini yazdı.

Devlet televizyonuna dayandırılan The Guardian haberde altı göstericinin İsfahan bölgesinde bir karakola saldırmaya çalıştıkları sırada öldürüldüğü aktarıldı. Khomeinishahr köyü yakınlarında 11 yaşında bir erkek çocuk ve 20 yaşında bir gencin öldüğü ayrıca İran Devrim Muhafızlarından da bir üyenin Najafabad köyünde öldürüldüğü iddia ediliyor.

Yarı özel ILNA Haber Ajansı’na göre Tahran polisi sadece başkentte Cumartesi’den bu yana 450 kadar kişinin tutuklandığını yazdı. Gösteriler başladığından bu yana devlet yetkilileri tarafından herhangi bir resmi rakam – tutuklu veya ölen – açıklanmadı.

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA

İran dini lideri Ayetullah Hamaney İran’ın düşmanlarının para, silah, siyaset ve güvenlik ekipmanları aracılığıyla ülkede karışıklık çıkardığını söyledi. Hamaney “Düşman herzaman bir yerden sızıp İran ulusunu vuracak bir fırsat kolluyor” dedi.

DHA

Etiketler: iran, hamaney
Okunma Sayısı: 2065
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı