"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Meclis Başkanlığı kabadayılık yeri değil'

03 Nisan 2021, Cumartesi 23:01
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a: “TBMM Başkanlığı makamı kabadayılık makamı değildir. Hiçbir milletvekiline parmak sallayamazsın. Pişman olunacaksa da sen olacaksın.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’tan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Özgür Özel’e yönelik “Pişman olacaksın” sözlerine tepki: “Mustafa Şentop gelmiş geçmiş en beceriksiz Meclis Başkanı olarak tarihteki yerini almıştır. TBMM Başkanlığı makamı kabadayılık makamı değildir. Hiçbir milletvekiline parmak sallayamazsın. Pişman olunacaksa da sen olacaksın.”

Öztunç, CHP Kahramanmaraş Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıda konuştu. Öztunç, TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet vekillerinin oyları ile reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi’nin AKP’nin itirazı üzerine yenilenmesinin ardından AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmesini eleştirdi. 

PİŞMAN OLACAKSAN DA SEN OLACAKSIN

“Dün TBMM’de bir darbe yaşandı” diyen Öztunç, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un kanun teklifinin reddedildiğini ve usule aykırı olarak yeniden oylandığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e “Pişman ederim” demesine tepki gösterdi. Öztunç, “TBMM Başkanı’nın görevi milletvekilinin haklarını savunmaktır sarayın haklarını savunmak değildir. Bugüne kadar çok Meclis Başkanı geldi geçti. Hiçbiri oranın iradesini gidip başkasına teslim etmedi. Mustafa Şentop gelmiş geçmiş en beceriksiz Meclis Başkanı olarak tarihteki yerini almıştır. TBMM Başkanlığı makamı kabadayılık makamı değildir. Hiçbir milletvekiline parmak sallayamazsın. Pişman olunacaksa da sen olacaksın” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 4483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı