"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclis'te Osmanlıca bilen tek milletvekili

08 Aralık 2014, Pazartesi 08:55
Osmanlıca'nın zorunlu ders olması tartışılırken Meclis'te sadece MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Osmanlıca bildiği ortaya çıktı.

Liselerde Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak gösterilecek olması tartışmalara neden oldu. Bu tartışmaların gölgesinde TBMM'de de sadece 1 milletvekilinin Osmanlıca bildiği ortaya çıktı. O isim de MHP milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu.

SADECE 1 VEKİL OSMANLICA BİLİYOR

Meclis'teki 536 milletvekilinden 414'ü İngilizce, 1 tanesi Osmanlıca biliyor. Osmanlıca bilen vekil ise MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu olarak dikkat çekiyor. TBMM'nin internet sitesindeki vekillerin beyanlarına dayandırılan haberde, vekillerin batı dillerini daha çok bildiği görülüyor.

TBMM'nin sitesinde yer alan bilgilere göre, 86 vekilin Arapça, 11'inin de Farsça bildiği ortaya çıktı. Bu isimlerin de Osmanlıca'ya aşina olduklarını söylemek yanlış olmaz.

İşte Meclis'teki vekillerin bildiği dillerin tablosu:

Okunma Sayısı: 1317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı