"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meral Akşener: MHP'ye hiç yakışmadı

23 Nisan 2016, Cumartesi 18:53
MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener Bilecik'in Söğüt ilçesinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Akşener Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu. Bilecik'in Söğüt ilçesine gelen Meral Akşener'i ilçe girişinde partililer bini aşkın araç konvoyuyla karşıladı.

Söğüt ilçesinde ilk olarak Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret eden Akşener başına beyaz örtü takıp türbede dua etti. Türbe çıkışında Yörük çadırlarında gözleme pişiren kadınlarla bir süre sohbet eden Akşener, yere oturup gözleme hamuru açtı.

Daha sonra Söğüt Belediye Başkanı MHP'li halil Aydoğdu'yu makamında ziyaret eden Meral Akşener gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP'DEKİ KONGRE SÜRECİ

Akşener MHP'deki kongre süreciyle ilgili olarak yönetilen soru üzerine de şunları söyledi: "Hukuk süreç açık. Genel merkez Yargıtay'a gitti. 15 Mayıs'ta çağrı heyeti kongre yapılması için bir tarih belirledi, 15 Mayıs'ta olacak. Dolayısı ile 15 Mayıs'ta kongre olacak. 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar kongrenin yapılacağı. Biz birinci öncelik tüzük kurultayı yapacağız, yani o maddenin değiştirilmesine ilişkin bir kurultay bu. Dolayısıyla bu yapılacak yani o kurultay maddesinin değiştirilmesi yapılacak. Delegelerimiz toplanacak, onlar bir karar verecekler. Kararın ne olduğu hakkında bugünden ben bir şey söyleyemem, üst kurul delegemizin kararıdır, tercihidir, ona da hepimiz saygı duyacağız. Ondan sonraki adım seçimli genel başkanlık kongresi olacak. Bununla ilgili de bütün siyasi partiler de olduğu gibi hukuken bizimde partimizin en üst organı genel başkanlık makamının da üstünde olan çünkü o makamı da üst kurul delegelerimizin oluşturduğu genel kurul, büyük kurultay seçiyor. Büyük kurultay en üst karar organıdır, orada alınan kararlara hepimiz uyacağız."

"İL BAŞKANLIKLARINI KAPATMAK DOĞRU DEĞİL"

Meral Akşener, MHP İl Teşkilatları'nda görevden alınmalarır da doğru olmadığını ancak parti kapatmalarını hiçbir şekilde kabul etmediğini belirterek, "Partimiz sadece 12 Eylül'de cunta zamanında kapatıldı. Şimdi valiliğe yazı yazılıyor, valilik kanalıyla İl başkanlığına bir yazı geliyor. İl başkanından anahtarı polis teslim alıyor, valiliğe götürüyor, valilik kapatıyor. Bunun doğru bir şey değil, MHP'ye yakışmadı, ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmadı. İl kapatılmasını hiç doğru bulmuyoruz" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2783
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı