"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mesele İslam ümmetini Hristiyanlar gibi dinleri hakkında tepkisiz hale getirmek.

17 Ocak 2015, Cumartesi 17:56
Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Paris'teki Charlie Hebdo' dergisinin Hz. Muhammed (asm)'i tasvir eden karikatürler yayımlamasına ilişkin, "Mesele ifade özgürlüğü değil, İslam ümmetini Hristiyan katolikler gibi dinleri hakkında tepkisiz hale getirmek. Biz bu saygısızlığa tepkisiz kalmayacağız ve özür de dilemeyeceğiz" dedi.

Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Kayapınar ilçesi olağan 1. kongresinde yaptığı konuşmada, Charlie Hebdo dergisindeki karikatürlerin yayımlanmasının ifade özgürlüğü kapsamında ele alınacak bir konu olmadığını söyledi.

Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed (asm) ile birlikte Hz. İsa (asm) 'ya da hakaret ettiğini savunan Yapıcıoğlu, derginin, bir çalışanını çizdiği bir karikatürden dolayı Yahudilerden özür diletmeye çalıştığını, çalışanın özür dilememesinden dolayı işten çıkarıldığını anımsattı.

"Demek ki mesele ifade özgürlüğü değil. İslam ümmetini Hristiyan katolikler gibi dinleri hakkında tepkisiz hale getirmek. Biz bu saygısızlığa tepkisiz kalmayacağız ve özür de dilemeyeceğiz" diyen Yapıcıoğlu, 12 insanın Paris'te katledildiğini ve İslam'ın masum olan birinin katledilmesini hoş görmediğini aktardı.

Yapıcıoğlu, son bir kaç yılda milyonlarca Müslümanın kanının akıtıldığını, Arakan'da insanların canlı canlı kesildiğini, Mısır'da darbeye karşı olanların öldürüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Duydunuz mu dünya liderlerinin kol kola girip oradaki mazlum Müslümanlar için yürüdüğünü, Mısır'da 2 binin üzerinde Müslüman darbeye karşı olduğu için öldürülmedi mi? Oradaki Müslümanlar tamamen sivil ve silahsız. Kendinize gelin ey İslam toplumu, liderleri, Müslümanlar siz meydanda sadece teravih namazı da kılsanız onların kitabında zaten teröristsiniz, elinize silah almanıza gerek yok. Hz. Mevlana demiş ki 'Kötülük yaparsan kork, çünkü o bir tohumdur. Allah onu yeşertir ve onu karşına çıkartır'. Kendi ellerinizle ektiğiniz tohumların yeşermesidir. Bunu görün kendinize gelin." (AA)

Okunma Sayısı: 1432
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı