"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Başkan: Ankara Emniyet Müdürü günah keçisi seçildi

14 Ekim 2015, Çarşamba 14:44
MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ankara'da 97 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısı sonrası görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyet Müdürü'nün günah keçisi seçildiğini söyleyerek, "Bu olay derinliğine incelendiğinde çok kişinin ihmali olduğunu göreceksiniz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, seçim çalışmaları kapsamında Tokat'ta Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Ziyarette esnafa işlerinde kolaylıklar dileyen Başkan, 1 Kasım'da yapılacak seçimde destek istedi. MHP'li Başkan, ziyaretler sırasında açıklamalarda bulundu.

Ankara'da 97 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısı ile ilgili güvenlik zafiyetinin yaşandığını kaydeden MHP'li Başkan, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde ilkler yaşanıyor. Başbakan'ın söyledikleri çok vahim. İşte, 'Bunlar biliniyordu ama eylem yapmadıkları için bunlar yakalanamıyordu'. Bir kere yeni terörle mücadele yasasında bununla ilgili önleme imkanları veriyor. Onu zaten hep başka şeylere kullanmak yerine devletin güvenliği için kullanmaları çok doğru olur. Sadece rakiplerini sindirmek adına ya da sizi eleştirenleri sindirmek adına kullanılması çok yanlış. Özellikle bu bombacılar bilinen, takip edilen, ki öğrendiğimiz birisi Suruç'taki canlı bombayla akraba. Bunlar ciddi bir hata. Burada güvenlik nerede. Türkiye'nin özellikle istihbarat birimleri bu konuda son derece geride kalmıştır. Şimdi Ankara Emniyet Müdürü, istihbarat ve güvenlik şube müdürü görevinden alınıyor. Peki Türkiye'nin çok önemli bir kurumu var. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bununla ilgili zafiyeti var mıdır, yok mudur? Bununla ilgili neler yapmıştır, neler yapmamıştır? Güvenlik kuvvetlerine bununla ilgili bir bilgi vermiş midir? Vermişse bu bilgi işlenmemiş midir? Maalesef Türkiye bir Beyrut, Şam ve Bağdat görüntüsüne büründü. Türkiye bunu hak etmiyor."

Yaşanan olay sonrası Ankara Emniyet Müdürü'nün günah keçisi sayılarak görevinden uzaklaştırıldığını kaydeden Başkan, olayın incelendiğinde birçok kişinin ihmali olduğunu göreceklerini belirtti.

DHA

Okunma Sayısı: 2535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı