"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önder: Muazzam kıyım yaşanıyor, gayet mıy mıy bir yorumla, 'Bazı yanlışlıklar olmuş olabilir" diyorlar

21 Şubat 2017, Salı 22:22
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin bugünkü grup toplantısında konuştu. Önder, "Cemrenin üçüncüsü Nisan'ın 16'sında düşecek. Baharın gelişini 16 Nisan'da kutlayacağız" dedi.

HDP'nin bugünkü grup toplantısında 2,5 aylık tutukluluğunun ardından 3 Şubat'ta tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk kısa bir konuşma yaptı. Türk, "Şiddet politikalarıyla halklar susturulamaz. Demokratik, ortak bir gelecek hedefliyorsak, hep birlikte barış mücadelesi verelim" dedi.

'AKADEMİSYENLERİN CÜBBELERİ BARIŞ BAYRAĞI OLACAK'

Ahmet Türk'ün ardından kürsüye çıkan Sırrı Süreyya Önder, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler hakkında, "Bilime aydınlık geleceklere böylesi bir husumet bu ülkenin tarihi ile eş zamanlı hiçbir gün eksilmemiş artarak bugüne kadar devam etmiş. Adalet ve özgürlüğü talep etmekten başka suçu olmayan akademisyenlerin cübbelerini çamura buladınız ama o cübbeler barış bayrağı olacak" ifadelerinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekillerine ilişkin karar almamasını eleştiren Önder, "Anayasa Mahkemesi'ne, yüksek yargıya ve bütün yargıçlarımıza sesleniyorum; Bizim isteğimizde gayrimeşru bir şey yok. Bizim isteğimiz tektir. Bağımsız vicdanınıza ve adalete uygun davranın yeter" dedi.

​Gerek yargıda gerekse bütün kamu personelinde muazzam bir kıyım yaşanıyor. Yaklaşık 100 binin üzerinde insan işinden, aşından, ekmeğinden ediliyor. Savunması alınıyor mu? Yok. Suçu varsa kendisine söyleniyor mu Yok. Ne deniyor Gayet mıy mıy bir yorumla, 'Bazı yanlışlıklar olmuş olabilir, onun için de bir komisyon kuruyoruz' diyorlar. Efendiler, sizin için sadece 'bazı yanlışlar' dediğiniz yüzbinlerce haneye açlık, yoksulluk ve sıkıntı olarak yansıyor.

Okunma Sayısı: 1803
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Üniversite idari personeli

    22.2.2017 19:05:21

    Yıldım bıktım nefret ettim her şeyden 14 yıllık severek yaptığım işimden bir pislik gibi ihraç edildim bir Ak partili olarak bu durumda olduğuma ınanamiyorum suçum Allah rızası dışında neydi kime ne zarar verdim kurumumuzda bir soruşturma geçirmedim onca yıl nerde itibarim nerde hakkım hukukum şükür ki ahiret var

  • ahmat

    22.2.2017 08:29:42

    Allaha havale ettik.ya adl...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı