"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reel sektörde kriz yeni başladı

25 Şubat 2019, Pazartesi 20:02
İstanbul’da düzenlenen ekonomi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizinin sorumlusunun 17 yıldır Türkiye’yi yönetenler olduğunu söyledi.

İşsizliğin daha da büyüyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Reel sektörde kriz yeni başladı. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, katılımcı demokrasiyi güçlendirmek zorundayız” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Ekonomi Masası tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Üreten, Çalışan, Hakça Paylaşan Türkiye’ toplantısına katıldı. Hukukun üstünlüğünün önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Can ve mal güvenliğini sağlayan temel unsur hukukun üstünlüğüdür. Can ve mal güvenliğim yoksa o ülkeye yatırım yapamam. AB’ye tam üye olmak istiyor muyuz, evet diyorlar. Gelin 4 parti olarak AB standartlarını gerçekleştirelim. Dönüp AB’ye diyelim; bizim ülkemizde sizin demokratik standartlarınız var. Hukukun üstünlüğünü sağlayamazsanız hangi reformdan söz edeceksiniz?” diye konuştu.

Gücü tek kişiye verirseniz sorunları çözemezsiniz 

CHP’nin yönettiği kentlerde huzur ve sevgi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü kimseyi küçümsemiyoruz. Gecekondu bölgelerine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Sorunların çözümünü biliyoruz. Türkiye’nin stratejik dönüşüme ihtiyacı var” dedi. Sputnik’in haberine göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “Mevcut iktidar Türkiye’yi krizden çıkaramaz. Bizim kendi ülkemize sorumluluğumuz var. Yolu gösteriyoruz ama onlar başka yerdeler. Yetkiyi ve gücü tek kişiye verirseniz sorunları çözemezsiniz. Var olan iktidar sorunların parçasıdır. Sorun yaratan sorunu çözemez. Krizden nasıl çıkarsınız? Aklınızla, mantığınızla çıkacaksınız. Vergi, eğitim tam bir felaket. Bakanın değimiyle eğitim yoğun bakımda. Biz tartışıyoruz, onlar değil. Onlar krizden sürüklenip çıkıyorlar. Krizin sorumlusu kim? Sizsiniz. Devlet denilen kurumu perişan ettiniz.”

Okunma Sayısı: 906
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı