"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlar: Hakan Fidan neden hala görevinin başında?

25 Temmuz 2016, Pazartesi 14:00
CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Cumhurbaşkanı bile MİT'e yüklenirken Hakan Fidan neden hala görevinin başındadır AKP hükümeti bu komediyi sonlandırmalıdır. MİT Müsteşarı Hakan Fidan derhal istifa etmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini açıklamasının bir skandal olduğunu belirten Fikri Sağlar, bu açıklama ile MİT'in uluslararası prestijinin yerlere atıldığını söyledi. Sağlar, "Bir ülke düşünün, Cumhurbaşkanı darbe olacağını istihbaratını sağlayan kurumdan veya ilgili bakanlığından değil, eniştesinden alıyor. Pembe Panter filmlerinde bile göremeyeceğimiz türden bir olayı maalesef biz yaşadık. Bu skandalı da Erdoğan marifetmiş gibi dünya kamuoyuna sunuyor. Yazık kimlerin elinde yönetildiğimizi halkımız da ben de üzülerek görmekteyiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu skandalı 'istihbarat zafiyeti var' diyerek geçiştiremeyeceğini ifade eden Sağlar şöyle devam etti:

"Olayın iki boyutu var. Birinci boyutu bu bilgi gerçekten MİT'in elinde yok muydu? Yok ise bizim istihbaratımız gerçek anlamda delik deşik olmuş demektir. İkinci boyutu bu bilgi var ise MİT'in elinde, neden Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la paylaşılmamıştır? Bu daha da vahim bir durumdur. Yoksa MİT de mi işin içindedir? Eski bir istihbaratçı katıldığı bir TV programında MİT'e gelen 2 albayın Hakan Fidan'la görüştüğünü ve Albayların saat 14.00-15.00 arasında Fidan'a askeri darbe girişimi olacağını söylediklerini ifade etmiştir. Yani saat en geç 15.00'de haber alan MİT'in harekete geçmemesi ne ile açıklanabilir? Cumhurbaşkanı bile MİT'e yüklenirken Hakan Fidan neden hala görevinin başındadır? 'Dere geçerken at değiştirilmez' sözü geçerli olamaz. Yoksa aralarında mezara kadar gidecek bir sır mı var? Fidan'ın da mı her istediği AKP tarafından verilmiştir de Fidan da tıpkı Fethullah gibi nankör mü çıkmıştır? Bana kamuda 50 bine yakın personeli FETÖ'cü diye açığa alınırken Hakan Fidan'ın hala görev başında bulunmasını izah edemezsiniz."

ZİYA ENİŞTEDE BAŞKA BİLGİ VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'i meşhur ettiğini belirten Fikri Sağlar, "Ziya Enişte olayı anlatırken 'Bir kardeşimiz telefonla aradı. Beylerbeyi civarında bir askeri hareketlenme olduğunu söyledi. Biraz bekledim, ikinci bir telefon aldım. Askerler tarafından köprünün kapatıldığını söyledi ikinci arayan kişi de' diyerek ekibini açıklamıştır. Bu kardeşler kimdir, nereye bağlıdır? Darbeyi MİT'ten önce bilen Ziya Enişte'nin elinde daha ne bilgiler vardır? Kamuoyu olarak merak ediyoruz. AKP hükümeti bu komediyi sonlandırmalıdır. MİT Müsteşarı Hakan Fidan derhal istifa etmelidir" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2660
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hüseyi

    25.7.2016 15:55:45

    NE LUZUMSUZ BİR ADAMSIN ŞİMDİYE KADAR NE YAPTIN SEN SALONLARDA KOKTEYLLERDE GÖRÜNMEKTEN BAŞKA BİR DİKİLİ AĞACIN VARMI NU ÜLKEDE YAZIKLAR OLSUN SAN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı