"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçmen inandığı partiye oy atamayacak duruma geldi

19 Ocak 2019, Cumartesi 13:21
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 31 Mart yerel seçimleri için, “Azami düzeyde adayımızı açıklayacağız. Afaki durumlara gerek yok. Gücümüz neye yetiyorsa onu uygulayacağız." dedi.

DP Genel Başkanı Uysal siyasi gelişmeler üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin çalışmaları hakkında konuşan Uysal ayrıca İzmir’de ve Türkiye’nin birçok noktasında aday çıkarma niyetinde olduklarını aktardı. Uysal öte yandan partiler arasındaki ittifaklara ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı.

İTTİFAKLAR PAZARLIK ÜZERİNDEN BİR OYUN HALİNE GELDİ

AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurduğu Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın 24 Haziran genel seçimleri sonrasında 31 Mart 2019 mahalli idareler (yerel) seçimlerinde de sürdürülecek olmasına değinen Uysal, “İttifakı götürecek partiler belli. Gerçekçi olmak lazım. Fakat bu biraz mülkiyet haline geldi. Sanki CHP’li olan yerler CHP’nin, AK Partili olan yerler onların. Herkesin yerleri belli sanki. Bu yüzden bu partiler biraz ‘odun koysam seçilir’ mantığında. Bazı bölgelerde hazırlık yapıyorsunuz, genel merkez, ‘biz orada adayı çektik’ diyor. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyeceğini düşünüyorum. Aralara girmek lazım. İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” dedi.  

İnsanlar inandığı partiye oy atamayacak duruma geldi

Uysal ayrıca 16 Nisan 2017 referandumu ile fiili, 24 Haziran seçimleri ile de resmi olarak değişen ve uygulamaya konulan sistem üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uysal, “16 Nisan referandumu sonrasında Türkiye’de başka bir süreç başladı. Tayyip Bey 31 Mart seçimleri sonucunda pişman olacak. Önceden yüzde 34 ilçe iktidar oluyordunuz. Ama yetmedi! MHP’ye muhtaç oldular. Hiç kimseyi inandığı partiye oy atamayacak duruma getirdik. İnsanlar, ‘aman AKP gelmesin CHP’ye oy atalım, aman CHP gelmesin AKP’ye oy verelim’ noktasına geldi. Bu durumdan ne AKP ne CHP rahatsız değil! Biz de bu süreçte toparlanmaya çalışıyoruz. İktidarın hem kendi hanesine hem de muhalefetin hanesine sayı yazdırdığı zımni bir ittifakı var. Alana başka oyuncu girsin istemiyorlar” dedi.

Okunma Sayısı: 2221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adem Öksüz

    19.1.2019 23:12:09

    Saygın yeni Asya Ve Nur Cemaatleri Demokrat Partinin Yanında Olduğunu Beyan Etti İsabetli Bir Karar Allah Razı Olsun Sizlerden Doğru Bir Karar.İnşAllah

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı