"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Mısır'da

18 Ekim 2014, Cumartesi 21:55
Resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire'de bulunan Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbeden sonra iki ülke arasında gerilen ilişkilerin ardından ilk defa Kahire'yi ziyaret eden Beşir, Sisi ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Sudan'ın Kahire Büyükelçisi Abdulmahmud Abdulhalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sisi ile Beşir'in toplantıda, iki ülke arasındaki Yüksek İşbirliği Komisyonu'nu devlet başkanları düzeyine çıkarma konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti. 

Abdulhalim, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin yakın zamanda Hartum'a yapacağı ziyarette, yıl sonunda yapılacak Yüksek İşbirliği Komisyonu toplantıları için Sudanlı mevkidaşıyla hazırlıklara başlayacağını belirtti.

Toplantıda Etiyopya'nın Nil Nehri üzerine inşa ettiği Hedasi Barajı'yla ilgili yürütülen müzakerelerin de ele alındığını ifade eden Abdulhalim, iki ülke devlet başkanlarının şu ana kadar alınan sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini söyledi.

Yüksek İşbirliği Konseyi'nde Mısır'ı başbakan, Sudan'ı ise devlet başkanı yardımcısı temsil ediyordu.

Beşir'in ziyareti kapsamında yarın iş adamları ve yatırımcılarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Okunma Sayısı: 957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı