"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Veysi Kaynak: HDP Meclis'te PKK'nın uzantısı gibi faaliyetlerde bulundu

05 Kasım 2016, Cumartesi 16:15
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, TBMM'ye meşru yollarla gelmiş bir siyasi parti olan HDP'nin bütün çağrılara rağmen PKK'nın uzantısı gibi faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, "Suriye ve Irak'ta önemli hadiseler için büyük gayret sarf ederken, bütün milletimiz 'terör artık olmasın' diye büyük fedakarlıklara katlanırken, şehitler verirken HDP'nin terörün uzantısı olarak faaliyette bulunmasına kimsenin gönlü razı olmaz." dedi.

Kaynak, ilk olarak restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı'na geçen Kaynak, esnafla ve vatandaşla sohbet etti. 

İncelemelerinin ardından gazetecilere bilgi veren Kaynak, Yeni Cami'nin İstanbul ve Türkiye için büyük önem taşıdığını ve dünyanın en önemli kültür miraslarından biri olduğunu anlattı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, caminin kapsamlı restorasyona alındığını vurgulayarak, "Cami ibadete kapanmadan restorasyon devam edecek. Orijinal halinde yeniden restore ediyoruz yoksa bir beton kaplama yapmıyoruz. Caminin hemen yanındaki Mısır Çarşısı da iki yıl süren bir çalışmadan sonra restore edildi. Sultanahmet Camisi'nde de çalışmalar devam ediyor. Bütün bu çalışmalar büyük titizlik, emek ve gayretle yapılıyor. TİKA vasıtasıyla Türkiye dışında da ata mirasına sahip çıktığımızı gösteren çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu. 

"14 yıldır terörü ortaya çıkaran sebeplerle mücadele ettik"

Bir gazetecinin HDP'lilerin tutuklanmasına ilişkin sorusu üzerine Kaynak, şunları söyledi: 

"HDP, meşru yollarla Meclis'e gelmiş bir siyasi parti ama bütün çağrılara rağmen Meclis'te PKK'nın uzantısı gibi faaliyetlerde bulundu. Bu son tutuklamaların dayanağı yapılan Anayasa değişikliğidir ve bunların yargılanmalarının önü açıldı. MHP'nin Genel Başkanı dahil milletvekilleri gidip ifade verdi. Ancak HDP'nin 55 milletvekilinden bir tanesi savcılığa gitti. Bu Anayasal düzene posta koymaktır. Dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra herkes eşit statüdedir. Herkesin Cumhuriyet savcılarının çağrısı üzerine gidip, bilgi ve ifade vermesi gerekir. Suriye ve Irak'ta önemli hadiseler için büyük gayret sarf ederken, bütün milletimiz 'terör artık olmasın' diye büyük fedakarlıklara katlanırken, şehitler verirken HDP'nin terörün uzantısı olarak faaliyette bulunmasına kimsenin gönlü razı olmaz. 14 yıldan beri terörü ortaya çıkaran sebeplerle mücadele ettik. 'Demokratik açılım, çözüm süreci' dedik ama bunlar çukurlar, bombalar olarak bu milleten karşısına döndü. HDP'lilerin tutuklanma sebebi başsavcılıkların açıklamalarına göre, bu terör örgütünün uzantısı olmaktan kaynaklanıyor."

"Türkiye terörle artık bir arada yaşayamaz" 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir başka soruyu yanıtlarken, Cumhuriyet gazetesindeki tutuklamalara değindi. Kaynak, hiç bir gazete ile gazetecinin, gazetecilik faaliyeti adı altında teröre, teröriste yardım ve yataklık edemeyeceğini belirtti.

Kaynak, Cumhuriyet gazetesindekilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını ve mesleklerini icra etmelerini temenni ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ama mesleklerini icra ederler. Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili açıklaması 'terör örgütü olmamakla birlikte terör faaliyetlerine destek olmak' şeklinde. Savunma hakları var. Avukatları ile görüşme hakları tekrar getirildi. Türkiye, son 30 yıldan beri özellikle 50 bin insanın canına, milyarlarca dolar zarara, asker polis, korucu, gazeteci gibi bir çok insanın şehit olmasına neden olan bu terör ile artık bir arada yaşayamaz. Terörle mücadele, Türkiye Cumhuriyeti'nin hep birinci önceliği olmuştur. Bizim de birinci önceliğimizdir. FETÖ, PYD, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Umarım Türkiye, Anayasa'nın el verdiği ölçüde herkesin basın, siyaset ve ifade özgürlüğünü yaşadığı bir ülke olur. Buna aykırı davrananlar tabi ki cezalandırılacaktır. Umarım herkes bu Anayasal çizgide kalır, bizler de böyle sorunlarla muhatap olmayız."

AA

Etiketler: veysi kaynak
Okunma Sayısı: 1587
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı