"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım'dan Topbaş'ın damadının tahliyesine yorum

05 Mayıs 2017, Cuma 17:37
Moldova’nın Başkenti Kişinev’i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakanı Pavel Filip ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Kadir Topbaşın damadının tahliyesi hakkında soruya Başbakan Yıldırım “İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur” şeklinde yanıt verdi.

“Fetö ile ilgili mücadelemiz ülkemizde hukuk içerisinde devam ediyor. Yurt dışındaki faaliyetler konusunda da ülkelerle FETÖ konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda sayın Başbakanla da bu konuyu görüştük. Burada güvenlik birimlerinin karşılıklı yakın çalışmasına ihtiyaç var bilgi değişimine ihtiyaç var. Bu konuda iç işleri bakanlıkları zaten çalışıyorlar. Ben şuna eminim ki Moldova dost bir ülke olarak Türkiye’ye zarar verecek hiçbir örgütün faaliyetin arkasında bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Buna eminiz ve bu konudaki yaklaşımlarından dolayı da teşekkür ediyoruz. “

“İSİMLER ÜZERİNDE YORUM YAPMAK YANLIŞ OLUR”

Bir gazetecinin Kadir Topbaşın damadının tahliyesi hakkında soruya ise Yıldırım “İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur” şeklinde yanıt verdi.

Biz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işi yargıya havale ettik. Bundan sonra iş yargının yargı hangi yönde nasıl karar verirse o karar tecelli edecek. O bakımdan tahliyeler oluyor gözaltılar oluyor biz suçluları tespit edip adalete teslim ettikten sonra bizim alanımız orada duruyor. Ondan sonra yargının alanı başlıyor ve yargı kararını veriyor. Tabii ki isimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların yüreğini ferahlatacak kararın çıkmasıdır. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu konuda da yargıya adalet mekanizmamıza gerekli destekleri sağlamaya devam edeceğiz”

MOLDOVA BAŞBAKANI: DARBE GİRİŞİMİNİ KINADIK

Moldova Başbakanı Filip ise Türkiye’de 15 Temmuz darbe girşimini kınadıklarını belirterek şunları söyledi: “Moldova Cumhuriyeti Darbe girişimini kınadık, bu konuları sayın başbakanla görüştük. Moldova Cumhuriyetinde yürüyen kanunlar var. Eğitim kurumları mevcut. Biz bu mevzuat ve kanunlara göre hareket etmemiz gerekiyor. Bizler sözkonusu kanunlara göre hareket etmeliyiz, ancak sorunlu bir konu olması halinde sizden bu konuda bilgi bekliyoruz. Ortak çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Konuyu kanun çerçevesinde konuşup çözeriz.”

DHA

Okunma Sayısı: 3041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı