"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nereye kadar erteleme?

Rifat OKYAY
01 Aralık 2021, Çarşamba
Güzel lisanımızla ifade edersek tehir etmek…

Osmanlıca’da da böyle geçiyor ve Müslüman milletimizde böyle kullanmış. Yapılacak, zamanında  yapılacak bir işi o belirlenen zamanda/vakitte yapmamak başka bir zamana, ilerideki bir vakte bırakmak.

Dünyanın hemen hemen bütün işleri ertelenmeden/tehir edilmeden yapılmaya çalışılır. Çünkü dünya ve dünya işleri adına tehir demek daima kayıp demektir. Yapılacak, görülecek işlerin eksik olması, tamamlanamaması demektir.

Hatta dünyalar, dünya ehli tehir ve tehir etmek noktasından şöyle övünürler ve kendilerinin prensipleri/düsturları arasında zikrederek “hayatımda hiçbir işimi tehir etmem… Tehir etmeyi hiç sevmem… Tehir/ertelemek benim için daima bir başarısızlık ve noksanlığın başlangıcı olur… vs.”

İnsan yalnız ve yalnız dünyanın işlerini takip etmekle dünyalık olmaz. İnsanın sadece maddî vücudu ve maddî işleri yok!.. Bir ahiret hakikati var ve dört gözle insanın kendisiyle muhatap olmasını bekliyor. İnsanın yolculuğunun dünya adına biteceği duraktan, kabirden sonra ebedî, bakî bir dünya hayatı onu bekliyor. Hem de dünyanın tehirlerinden yüz derece, bin derece daha fazla bir tehir olmamak adına ahiret, kabir ölüm insanı bekliyor. Dünyayı ahirete kıyasla, her türlü ahiret adına tehirlerimizi; kesin bir kararlılıkla ve çok fazla bir itminan ve inançla hayatımızdan kaldırmaya, yok etmeye çalışmalıyız.

İşin doğrusu ahiret adına hiçbir vazife tehir edilmemeli ve bu yapıldığı zaman insan övünmeli, sevinmeli ve iftihar etmelidir.

Rabbim ahirete dair hiçbir işimizi dünya işleri adına tehir ettirmesin inşallah.

Okunma Sayısı: 1250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı