"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtulmuş: Genel ya da şahsa özel af yok

24 Temmuz 2026, Cuma 00:05
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamındaki yasal düzenlemelere ilişkin açıklama yaptı.

Bütün siyasî partilerle yaptıkları görüşmelerde ana çerçevede bir anlayış birliğinin bulunduğunu gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, bundan sonra çok kısa bir süre içerisinde partilerin grup başkanları ve grup başkanvekillerinin kendi aralarında bu yasa teklifinin detaylarıyla ilgili çalışmaları sürdüreceklerini ve belli bir noktaya getireceklerini aktardı. Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanacak yasal düzenlemenin kısa, geçici ve müstakil bir yasa olacağını açıkladı. Düzenlemenin örgütün silah bıraktığının ve feshedildiğinin tespit edilmesine yönelik bir mekanizma içereceğini belirten Kurtulmuş, “Bu asla genel af ya da şahsa özel af niteliğinde olmayacaktır” dedi. Teklifin gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunulabileceğini söyleyen Kurtulmuş, yasanın Meclis tatile girmeden çıkarılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı