"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En iyi döner nasıl yapılır?

26 Şubat 2015, Perşembe 11:41
Türk toplumunda misafirperverliğin simgesi olan ve tarihi eskilere dayanan döner, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde övgü ile anlatılır.

Hayatımızın her noktasında yer alan döner, aslında Osmanlı’nın ihtişamını ve özel lezzetlerini yansıtıyor. 

Türkiye’de ise Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı olan Saraylı Döner bu lezzetin, günümüzdeki en iyi temsilcileri arasında yer alıyor. Osmanlı’dan gelen tarifi ve yöntemleri ile kaliteli dönerin adresi olarak bilinen, aynı zamanda da Osmanlı’nın ihtişamını yansıtarak misafirlerini ağırlayan Saraylı Döner, geleneksel yöntemlere bağlı kalarak bu temsiliyeti devam ettiriyor.

Lezzetli Bir Döner İçin Osmanlı Yöntemleri

Dönerin kaliteli olmasındaki etkenlerin ince ve bekletilmeden kesilmesini, bunu da etin pembeliğini kaybettiği zaman yapılması gerektiğini vurgulayan Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, sadece meşe odunu ile pişirildiğinde gerçek lezzetine kavuştuğunu aktarıyor. Etin terbiye edilmesinde Osmanlı’dan miras kalan bir yöntemi kullanan Saraylı Döner’de, 48 saat marinede bekletildikten sonra etler dizilmeye başlıyor.

Vazgeçilmez yemeğimiz döner. Peki kalitelisini nasıl anlarız? Ne kadar pişmiş olmalı? Döner için yalnızca dana eti mi kullanılır? Hayvanın neresinden etler kullanılır? Etler nasıl terbiye edilir? Dizilene kadar nasıl bekletilir?

Döner üretiminde helal kesim et kullandıklarını söyleyen Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in iyi ve kaliteli bir dönerin nasıl olması gerektiğini şu şekilde sıralıyor:  

  • Dönerin kaliteli olması için %100 yaprak olması ince kesilmesi gerekir.
  • Dönerin sert olmaması için etin pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerekir. 
  • Dönerde %75 dana but, %20 kuzu eti, %5 kuyruk yağı  kullanılır.
  • Bizdeki terbiye bize özel olup Osmanlı saraylarında kullanılan şekliyle  eti marine ediyoruz. Sadece süt ve meyve kuruları kullanıyoruz, onun  haricinde asla Soya bulyon MSG (çin tozu) vs katkı malzemeleri kullanmıyoruz.
  • Etlerimiz terbiye de 48 saat marinede bekletildikten sonra dizilmeye başlıyor. 
  • Dönerlerimiz sadece meşe odunu ile pişiyor. Ayrıca restoranımızda özel sadece bizde olan saraylı döner pidemiz var 

Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in kalitesini ve hizmet politikasını şöyle anlatıyor;

“Osmanlı saraylarında her zaman etin önemi büyüktü. Bizde Saraylı Döner olarak bu önemi ve lezzeti misafirlerimize yaşatıyoruz. Ette önemli olan terbiye edilmesi olayını, Osmanlı saraylarındaki gibi gizemli bir tarifimizle gerçekleştiriyoruz. Sadece süt ve meyve kuruları kullanıyoruz. Bunun dışında soya, bulyon yada MSG (Çin Tozu) gibi maddeleri kullanmıyoruz. Böylelikle Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı olarak, gerçek lezzeti temsil etmeye devam ediyoruz.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1128
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı