"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nazarın bağlantıları

Ali FERŞADOĞLU
19 Ekim 2021, Salı
“İsabet-i ayn” denen nazarın mahiyeti ve oluşumunu anlayabilmek için madde, enerji, ruh/duygu, lâtifeler arasındaki bağlantıları da kavramak gerekir.

Cenab-ı Hak, bir insan vücudunu ortalama 100 trilyon hücre ve tek bir hücrede 200 trilyon zerre/atom, ile ihya ve inşa etmiştir.  

• Enerji ise; canlı cansız, şuurlu şuursuz, katı sıvı, ruhî bedenî bütün varlıkların çeşitli enerji boyutlarının farklı yoğunluklarıdır. Diğer bir ifadeyle enerji, hareket olarak kendisini gösteren ve sayısız boyutları olan bir kuvvet, bir kaynaktır. Hareket eden her canlı, hatta cansız her nesnenin titreşimleri ve enerjileri olduğu 1974’ten beri de bütün canlı organizmaların elektromanyetik dalgalar yaydıkları bilinmektedir.  

Biyomanyetik enerji ise; ısı, ışık, elektrik gibi tabiatta var olan bir kanun, bir güç kaynağıdır. Seyyal/akışkan olan manyetik (mıknatısî çekim) alanı, manyetik kuvvet, ruhî enerjinin bir görünümüdür.  

• Hareket eden her canlı, hatta cansız (aslında cansız değil, camit/donuk) her nesnenin titreşimleri ve enerjileri olduğu ve bütün canlı organizmaların elektromanyetik dalgalar yaydığı da bilinmektedir. SemiyonVelantino Kirlian isimli Rus bilim çifti, “kirlian” fotoğrafıyla canlılardan yayılan enerjiyi tesbit etmişlerdir. 1 

• Hücre molekülleri, yüksek frekanslı salınım veya ritmleri sonucunda biyoelektromanyetik güç, çeken/cezp eden bir kuvvet açığa çıkarıyor ve bunu çok uzak mesafelere gönderebiliyor. Buna “manyetik (mıknatısî çekim) alanı” da denilir. Manyetik kuvvet, aynı zamanda ruhî enerjinin de bir görünümüdür. İşte nazar, bu enerji boyutlarının olumsuz duygularla yoğunlaştırılıp gönderilmesidir.  

Arapça’da “isabet-i ayn”, Türkçe’de, “nazar, göz değmesi” Kur’ân’da da mealen şöyle geçer:  

“Doğrusu inkâr edenler, Kur’ân’ı işittikleri vakit nerede ise gözleriyle seni devireceklerdi.” 2  

Yüce Nebi de (asm), “Nazar gerçektir. Eğer kaderin önüne geçen bir şey olsaydı, onun önüne nazar geçerdi” 3 ve “Nazar; deveyi kazana, insanı mezara sokar” buyurur. 4  

Peygamber varisi Bediüzzaman da, kesin ve tekrarlanan tecrübelerine dayanarak nazarın kendisini vurduğunu söyler. Bunu, “şiddetli düşmanlığa veya şiddetli takdirkâr (kıskanç) bakışlara” bağlar. 5  

Dipnotlar:

1- Martel D. 6 Je Suis Energie (Çev. Arion Yay., İst.), s. 38. 2- Kalem Sûresi, 51. 3- Müslîm, Selâm, 42/II, 1719. 4- El-Aclûnî, Keşfü’l-Hafâ: 2:76; el-Mağribî, Câmiu’ş Şeml: 2:49; el-Münâvî, Feyzü’l Kadîr, Hadis no: 5748. 5- Mektubat, s. 178. 

Okunma Sayısı: 1715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali TAM

    19.10.2021 23:22:49

    Nazar nasil bakmak istiyorsaniz, niyetinize göredir. Yani bakis aciniz önemli. Latinler buna Paradigma diyor. Rasulullah ASM Islam Dinini sahabeye anlatirken SAHABE anam babam sana feda olsun hem bu dünyami hem de ahiretimi kurtardin gözüyle bakiyor. Ayni davetiyeyi duyan müsrikler Resulullah ASM'i PUTLARINA hakaret eden kendilerini babalarinin dinlerinden etmek isteyen biri olarak kin ile dinliyor. Söyleyen ayni, söz ayni NAZAR, bakis acisi, paradigma farkli. Yani, neticeleri de farkli. Hakiki nazarla bakan gelip gecici seyleri sevmem der Hz. Ibrahimvari AS "Lâ uhubbil afilin" der. Hz. Üstadimiz hediye kabul etmedigi gibi talebelerinin de bu hediyeden yüzlerini cevirmek icin. Örnegin olgun lezzetli hediye getirilmis üzüm salkimlarni astirip, bakin tefekkür edin dermis. Ta ki o güzelim leziz üzümler gelip gecen lezzetlerini de göstersinler, talabeleri bir hakikat dersi alsin. Hz. Ibrahimvari Lâ uhubbil afilin desinler. Bu da baska bir NAZAR

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı