"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2019’da Hacı sayısı 5 milyona çıkacak

25 Ağustos 2018, Cumartesi 00:51
Suudİ Arabİstan, hacı sayısını 5 mİlyona çıkaracak projesİnİn ön çalışmalarının tamamlandığını, 2019 yılı İçİnde projeye başlanacağını duyurdu.

Suudi Arabistan, 2030 vizyonu çerçevesinde Mekke’yi ve kutsal mekanları (Arafat, Müzdelife, Mina) geliştirme projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını, 2019 yılı içinde projeye başlanacağını duyurdu. 

Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal bin Abdulaziz, hac mevsiminin sona ermesi münasebetiyle Mina’daki Emirlik konutunda düzenlediği basın toplantısında, 2030 vizyonu çerçevesinde Mekke’yi ve kutsal mekanları geliştirme projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını belirtti.  Mekke ve Kutsal Mekanlar Emirlik Heyeti’ne gönderilen projenin onaylanır onaylanmaz uygulama aşamasına geçileceğini ifade eden Prens Halid, 2019 yılı içinde projeye başlanacağını öngördüklerini söyledi.  

32 bin sağlık personeli görev yaptı  

Bu yıl hacılara hizmet veren asker ve sivil toplam görevli sayısının 250 bini geçtiğini kaydeden Prens Halid, hac mevsimi süresince 32 bin doktor ve sağlık personelinin görev yaptığını aktardı.   Hacıların Arafat ile Mina arasındaki yolculuklarının tren ve otobüslerle sağlandığını belirten Prens, 360 bin hacının Arafat ile Mina arasında çalışan trenle, kalan hacıların ise 18 bin otobüsle taşındığını kaydetti. Prens Halid ayrıca hacla ilgili tüm konularda gelişmiş tekniklerin kullanılacağı akıllı hac projesinin başarılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.       Mekke Emiri, 2030 vizyonu çerçevesinde hacı sayısının 5 milyona çıkarılmasının planlandığını söyledi.      

Katarlı hacılar konusuna da değinen Mekke Emiri, ülkesinin kardeş Katarlı hacıları memnuniyetle karşıladığını belirtti. Katar hükümetinin de hacı adaylarının kutsal mekanlara ulaşımı konusunda kolaylık sağlamasını temenni ettiğini kaydeden Prens Halid, kutsal mekanlara gelen Katarlılara hac ibadetini yerine getirmeleri için her türlü kolaylığın sağlandığını aktardı.  Prens Halid son olarak bu yıl İran’dan 86 bin hacı adayının geldiğini ve kendilerine her türlü hizmetin sunulduğunu belirtti.

AA

Etiketler: hac, kabe, hac mevsimi
Okunma Sayısı: 12944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı