"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

16 milyon aç, 50 milyon yoksul

01 Temmuz 2021, Perşembe 22:35
Tüketici Hakları Derneği’nin yaptığı araştırmada, “Türk-İş’in 2021 yılı Haziran Ayı açlık ve yoksulluk rakamları ile TÜİK’in ‘yıllık hane halkı kullanılabilir gelir dağılımı’ karşılaştırıldığında, 16 milyon kişi aç, 50 milyon kişi ise yoksuldur” deniliyor.

HABER: Recep Bozdağ - Yalova

Tüketici Hakları Derneği’nin yaptığı araştırmada, “2021 yılı Haziran Ayı itibariyle Türkiye’de 66 milyon kişi aç ve yoksul” denildi. Dernek Genel Başkanı Turhan Çakar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada 2021 yılı Haziran Ayı itibariyle Türkiye’nin nüfusunun 83.8 milyon dolayında olduğunu belirterek, “Türk-İş’in araştırmasına göre, 2021 yılı Haziran Ayına ilişkin 4 kişilik hanenin açlık sınırı 2865 TL, yoksulluk sınırı ise 9332 TL’dir. Türkiye’de hane halkının ortalama büyüklüğünün 3.25 kişi olduğu dikkate alındığında, ortalama bir hanenin Haziran 2021’de açlık sınırı 2327.8TL, yoksulluk sınırı ise 7582.25 TL’dir. Türk-İş’in 2021 yılı Haziran Ayı açlık ve yoksulluk rakamları ile TÜİK’in “yıllık hane halkı kullanılabilir gelir dağılımı” karşılaştırıldığında, 16 milyon kişi aç, 50 milyon kişi ise yoksuldur. Toplam, 66 milyon kişi aç ve yoksuldur.” şeklinde konuştu.

TÜİK’in hesapları bilimsel değil

Türk-İş’in, 4 kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırını hesaplarken, bilimsel olarak olması gereken araştırmaları yaparak bu sınırları belirledğini vurgulayan Çakar, “Yani, 4 kişilik hanenin yeterli ve dengeli beslenebilmesi için gerekli olan bedel ile açlık sınırı, tüm gereksinimlerinin karşılanabilmesi için gerekli olan bedel ile yoksulluk sınırı belirleniyor. TÜİK ise, hanelerin mevcut gelirlerini ve gıdaya ayırdıkları, (gıdaya harcadıkları) bedel ile diğer harcamalarını dikkate alarak açlık ve yoksulluk sınırlarını belirliyor. TÜİK’in bu şekildeki açlık ve yoksulluk hesaplaması bilimsel değildir” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı