"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB ile kavga ederek büyüyemeyiz

11 Kasım 2014, Salı 09:38
Star gazetesi yazarı Eser Karakaş, köşe yazısında Başbakan Davutoğlu'nun ekonomik perspektifler sunuşunda 2018 senesi için ortaya koyduğu 1.3 trilyon dolarlık milli gelir hedefiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Eser Karakaş, 2014’den 2018’e milli gelirin 850 milyar dolardan 1.3 trilyon dolara sıçramasının, daha doğrusu bu çok gerçekçi olmayan hedefe yaklaşmasının, dolar kurundan bağımsız olarak reel üretim artışı ile imkansızlığını ifade etti. Bu hedefe ulaşmanın yolunun yabancı yatırım çekerek ülkeye kaynak girişi sağlamakla mümkün olabileceğini belirten Karakaş, hükümetin bunu nasıl gerçekleştirebileceğini de yazdı.

İşte o yazı:

(...)

Peki bu büyük kaynak girişleri nasıl gerçekleşir?

Hukuk devleti ve demokrasi standartlarını AB ve ABD düzeyine çekerek, yükselterek, gümrük birliği ile, AB ile, AİHM ile kavga etmeyerek.

Sayın Davutoğlu’nun ortaya koyduğu 1.3 trilyon dolarlık hedefe ulaşmak demiyorum ama yaklaşmak sadece ve sadece dört dörtlük, mükemmel bir hukuk devleti çizgisi ile mümkün, gerisi ise, kimse alınmasın, boş laf.

Büyümeyi çok yukarılara, ancak ve ancak, hukuk devleti ve demokrasi ile, eğitime büyük ve doğru yatırımlar yaparak çekebiliriz.

Sayın Davutoğlu’na da bir naçiz öneri: “AİHM’in aklına ihtiyacımız yok” diyerek evrensel/batı hukuk ilkelerine hatta bizim Anayasamızın 90. Maddesinin son paragrafına (AK Parti’nin en muhteşem icraatıdır) muhalefet ile 1.3 trilyon dolarlık milli gelire 2018’de yaklaşmak daha da zorlaşıyor.  

Tahkim dahil küresel yargı mekanizmalarının küçümsendiği bir ülkeye yabancı yatırım gelmeyebilir, gelmez ise de 1.3 trilyon hedefi gibi beni de heyecanlandıran hedefler gerçekçiliklerini kaybeder.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Okunma Sayısı: 1384
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı