"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB'nin dış ticaretinde gerileme

16 Eylül 2020, Çarşamba 15:49
Avrupa Birliği'nin (AB) dış ticareti, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı temmuz ayında düşüş kaydetti.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi'nin temmuz ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'nin ihracatı, temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azalarak 168,5 milyar euroya, ithalatı da yüzde 16 gerileyerek 142,6 milyar euroya düştü. Böylece AB, temmuz ayında yaklaşık 25,9 milyar euroluk ticaret fazlası gerçekleştirdi.

Euro Bölgesi'nde ihracat, temmuzda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,4 daralarak 185,2 milyar euro, ithalat yüzde 14,3 gerileyerek 157,3 milyar euro oldu. Euro Bölgesi'nin ticaret fazlası, temmuzda yaklaşık 27,9 milyar euroya ulaştı.

Söz konusu dönemde AB ülkelerinden en fazla ithalat yapan ülkeler 31,4 milyar euro ile ABD, 22,4 milyar avro ile İngiltere, 18,5 milyar euro ile Çin, 12,5 milyar euro ile İsviçre, 6,9 milyar avro ile Rusya, 6,1 milyar euro ile Türkiye ve 4,7 milyar euro ile Japonya oldu.

AB ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren ülkeler ise 35 milyar avro ile Çin, 15,2 milyar euro ile ABD, 13,6 milyar avro ile İngiltere, 9,8 milyar euro ile İsviçre, 7,3 milyar euro ile Rusya, 5,8 milyar avro ile Türkiye ve 4,3 milyar euro ile Japonya olarak belirlendi.

Etiketler: AB, dış ticaret, gerileme
Okunma Sayısı: 1188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı