"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB, Rum Havayolları'na kaynak aktarımını engelledi, şirket kapanacak

09 Ocak 2015, Cuma 21:51
Avrupa Komisyonu, Rum Yönetimi’nin, Kıbrıs (Rum) Hava Yolları’na destek olarak verdiği 100 milyon Euro’nun yasa dışı olduğuna hükmederek şirketin bu parayı iade etmesine karar verdi.

Kıbrıs (Rum) Havayolları şirketiyle ilgili kararını açıklayan Avrupa Komisyonu, Rum Yönetimi’nin 2012 ve 2013 yıllarında şirkete destek olarak verdiği 100 milyon Euro’luk desteğin yasa dışı olduğuna hükmederek şirketin bu meblağı iade etmesi gerektiğine hükmetti.

AB Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager, Kıbrıs (Rum) Hava Yolları’nın, yıllardır devletten aldığı yardımlara rağmen yeniden yapılandırılamadığının ortaya çıktığını kaydederek, Rum Yönetimi’nin şirkete yaptığı maddi desteği geri alması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, şirketin bu parayı iade edemeyeceğinden an itibariyle işlevinin sona erdiği yorumu yapıldı. 

Kıbrıs (Rum) Hava Yolları şirketi personelinin saat 17.30 itibarıyla şirket merkez ofisinin önünde protesto eylemine başladığı da bildiriliyor.

Etiketler: ab, rum, hava yolu
Okunma Sayısı: 1188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı