"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD, Türkiye’nin adımlarını izleyecek

24 Aralık 2018, Pazartesi 18:01
ABD’nin Suriye’den çıkma kararı aldığını söylemesi tüm ülkeler arasında sürpriz bir karar olarak nitelendi.

Başta bölgedeki yerel güçler olmak üzere Fransa’ya kadar birçok ülke ABD’nin oradan ayrılmaması yönünde görüş bildirdi. Dün gece Trump ve Erdoğan attıkları karşılıklı mesajlarla birbirlerini överek destek verdiler. Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Seyr-i Sabah programında ABD’nin çekilme kararını ve sonrasında oluşabilecekleri değerlendirdi. Han, Trump’ın ABD’nin çekilme kararını almış olmasının farklı sonuçlar doğurabileceğini söylerken her halükarda Türkiye’nin atacağı adımların ABD bölgede olmasa da yakından izleneceğini vurguladı.

Mutlu olalım, ama tedbirli de olalım

“ABD çekiliyor diye mutlu olalım ama tedbirli de olalım. Çünkü ABD’nin karar merkezi Washington’da işler karışık. İstifa zamanlamaları üstünde bile anlaşamıyorlar. Trump’ın yürütme yetkisi çok yüksek. Bu sayede dinlemek istemiyorsa, özellikle dış politikada, dinlemeyebiliyor. Trump ısrarcı oldu ve Kudüs kararı çıktı. Suriye konusunda da aynı ısrarcılıkta olabilir Trump. Bu yüzden yönetimin büyük abilerinin tek tek gidiyor olması yüzünden dengeleme unsurları ortadan kalkıyor ve Trump daha rahat hareket edebilir. Bu yüzden de ABD askerlerinin çekilmesine şahit olabiliriz. Bundan sonra Washington iç muhalefetini kırarsa Trump, ki attığı mesajlardan bu gözüküyor, yönetim içindeki tartışmanın söylediğimiz şekilde ilerlediği görünüyor. Buradaki öncelikli çıkarları, IŞİD ile mücadele konusunda bir şekilde Erdoğan ile çözülebildiğini söylüyor. Bu mesaja ihtiyacı var ki bunu yaymak için çaba gösteriyor.”

Okunma Sayısı: 1601
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı