"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abonelerin kafası karışık: Hak nerede aranacak?

27 Mayıs 2016, Cuma
Kaçak elektrik kullanım bedelinin vatandaşa yansıtılması ve haksız tahsil edilen paralarla adlarından sıkca söz ettiren elektirik şirketleri vatandaşa parasını geri iade edecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) abonelerin şikâyeti üzerine inceleme başlattı. İncelemede şirketlerinin, yeni aboneler için yapması gereken bağlantı yatırımlarının parasını eski abonelerden aldığı ortaya çıktı. Abonelerin haklı olduğunu belirten EPDK abonelerden haksız tahsil edilen paraların iadesine karar verdi. Kararla elektrik dağıtım şirketleri; konutlar, ticarethaneler, büyük siteler, eğitim kurumları, sanayi kuruluşları değişik tesis abonelerinden mevzuata aykırı aldığı parayı iade edecek.

Dağıtım şirketine başvurun 

Abonelerin bunun için ilgili dağıtım şirketine başvurması gerekiyor. Şirket ödeme yapmazsa EPDK’ya başvurulacak. İlk incelemelere göre sadece bir dağıtım bölgesinde 50 binin üzerinde mağdur olan abone tesbit edildi. Dağıtım şirketleri, bundan sonra abonelerden bu tür bir talepte bulunamayacak. İade alacak abone sayısının dağıtım bölgesine göre yüz binleri bulabileceği belirtiliyor. 

İstediğiniz tedarikçiyi seçin

EPDK aldığı kararla, “serbest tüketici adı altında yıllık tüketimi 30.000 kWh’in üzerinde olan, başka bir deyişle aylık ortalama 800 TL elektrik faturası ödeyen tüketiciler tedarikçisini seçme hakkına sahiptir” açıklamasında bulundu. Yapılan bu duyurunun rekabet ortamı oluşturarak faturaları ucuzlatması bekleniyor. 

Tedarikçi değişince hat da değişecek mi?

Uğur Enerji yaptığı açıklamada, “Teknik olarak hiçbir değişiklik yapılmasına gerek yoktur. Elektrik piyasasındaki üreticiler ürettikleri elektriği ortak bir havuz mantığında çalışan elektrik sistemine iletmektedirler. Tüm tüketicilerde elektriğini bu elektrik havuzundan çekmektedirler” dedi.  

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: kaçak elektrik
Okunma Sayısı: 1665
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    27.5.2016 08:01:55

    ÇALIYOR,ÇALDIRIYORLAR denilince GÖZLERİNLE GÖRDÜNÜZMÜ diyenlere KAPAK OLSUN.HEMDE GRAMAFONLU olsunki tıkanan kulakları duysun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı