"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Asgari ücrete yüzde 5 zam, ekmeğe yüzde 25 zam vicdansızlık'

08 Aralık 2015, Salı 10:55
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKÖDER) Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, Kocaeli genelinde ekmeğin 1 liradan 1,25 TL'ye yükselmesine tepki gösterdi.

Fettah, "Asgari ücret zammının yüzde 5–6'yı geçmediği bir ülkede ekmeğe yüzde 25 zam yapılması tamamen vicdansızlıktır." dedi.

Kocaeli Fırıncılar Odası il genelinde 1 lira olan 250 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olması için geçen ay içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvuruda bulundu.

Birlik yaptığı yönetim toplantısında fırıncıların taleplerini haklı bularak zam talebini onayladı. Zamlı ekmek fiyatı geçen ay bazı ilçelerde bu ayın başından itibaren il genelinde uygulanmaya başladı.

TÜKÖDER Gebze Şube Başkanı Fettah, Kocaeli'nde yapılan ekmek zammını haksız bulduklarını, ilgili kuruluşları halkın ekmeği karşısında sorumlu davranmaya ve halkın ekmeği ile oynamamaya çağırdıklarını söyledi.

"TÜKODER, Kocaeli'de yapılan ekmek zammına karşıdır. Kocaeli, ekmeği en pahalı yediğimiz illerden biridir." diyen Fettah, şöyle devam etti:

"Fırıncılar Odası'nın hiçbir vicdana sığmayan yüzde 25 zam kabul edilemez bir rakam oldu. Ekmeğe yapılan zam, tüketiciye vurulan en büyük darbedir. Çünkü mevcut geliri ile temel ihtiyaçlarını karşılayamayan tüketicinin tek besin kaynağı ekmektir. Kocaeli Fırıncılar odası Başkanı gerekçesinde un, su, tuz işçi giderlerini bahane ederek asgari ücret zammının yüzde 5–6'yı geçmediği bir ülkede yüzde 25 zam yapması tamamen vicdansızlıktır."

TÜKÖDER Gebze Şube Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Madem un, mazot, su, elektrik ve işçi giderleri çok pahalı duruma geldi de neden bu zamana kadar neden sustunuz? Neden bir tepki açıklaması yapmadınız? Her yıl olduğu gibi bu yılda gariban vatandaşın yiyeceği ekmek üzerinden rant sağlama yoluna gidiyorsunuz ? Sizce yüzde 25'lik zam yapılması vicdani midir? Kocaeli fırıncılar Odasının sıraladığımız bu sorularımıza nasıl bir cevap vereceği tüm kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir."

Fettah, Kocaeli Valiliği'ne çağrıda bulunarak, "Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu göreve davet ederek bu haksız zam uygulaması konusunda gerekli incelemelerin yapılarak zam kararının geri alınması konusunda desteklerini bekliyoruz. Valimizin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz ve bu nedenle gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor ve bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı