"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Ayçiçek yağında dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız'

24 Temmuz 2021, Cumartesi 14:49
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayçiçek yağındaki önlenemeyen fiyat artışı ve rafine yağ ithal eden TMO’nun 5 litrelik tenekelerde ayçiçek yağı satmaya başlamasının sebeplerinin açıklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

İÇ PİYASA FİYATI ARTINCA İTHALATA YÖNELİNDİ  

Kovid-19 salgınının bütün dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte artan iç piyasa fiyatları neticesinde TMO ham ayçiçek yağı ithalatı ile görevlendirildiğini açıklayan Bakan Pakdemirli, ayrıca TMO’nun 2008 yılından itibaren rafine fındık yağı satışı yaptığını vurguladı. 

TABAN FİYAT AÇIKLANSIN  

Önerge sahibi Gürer, ülkemizde tarım alanlarının önemli bir bölümünde ayçiçeği üretiminin yapılabilir olmasına rağmen, yüksek maliyet ve üreticinin para kazanamaması sebebiyle ayçiçeği ekiminin her yıl biraz daha azaldığına dikkat çekti. Gürer bu yıl ikiye katlayan  girdi fiyatları dolayısıyla taban fiyatının 6 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini söyledi. Çiftçi gerekli destek ile buluşursa ülkemizin her yerinde ayçiçek yetiştiği için ithalata gerek kalmaz. Ancak mevcut durumda hamyağda dışa bağımlıyız. Pandemi sürecinde, yurt dışında artan fiyatlar üreticiyi de vurdu. Bu yüzden kendi kendimize yeter hale gelmeliyiz” dedi. 

Okunma Sayısı: 1389
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Recep günay

    25.7.2021 10:51:11

    fiyat artırınca ithalat en kolay yol

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı