"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beyaz eşya ilk çeyrekte % 7 daraldı

24 Nisan 2019, Çarşamba 17:43
Beyaz eşyada ilk çeyrek iç satışları yüzde 7 düşüşle 1.36 milyon adet oldu.

Beyaz eşya satışlarındaki düşüş Mart ayında da sürerken; iç satışlar yüzde 1, ihracat ise yüzde 6 geriledi. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırından oluşan dört ana ürün grubunda iç satışlar Mart ayında yüzde 1 düşüşle 552 bin 657 adet oldu. T24’te yer alan habere göre, İç satışlar Ocak ayında yüzde 9, Şubat ayında ise yüzde 12 gerilemişti. Buna göre Ocak-Mart döneminde iç satışlar yüzde 7 düşüşle 1.36 milyon adet olarak gerçekleşti. Beyaz eşya ihracatı ise Mart ayında yüzde 6 düşüşle 1.49 milyon adet, Ocak-Mart döneminde de yüzde 3 düşüşle 4.17 milyon adet oldu. Beyaz eşya üretimi ise Mart’ta yüzde 2 artarken, Ocak-Mart’ta yüzde 3 geriledi. İlk çeyrekte üretim 5.72 milyon adet olarak gerçekleşti

Etiketler: beyaz eşya
Okunma Sayısı: 958
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı