"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borçlu vatandaş sayısı arttı

13 Ocak 2015, Salı 10:00
Ödeme gücünü bir anlık unutarak borca giren vatandaşlar icra müdürlüklerinde koşuşturma içerisine giriyor. Sadece Bursa'da 2014 yılından 530 bin 297 icra dosyası yeni yıla devretti.

Vatandaşları borca girme noktasında uyaran hukukçular ise "Ödeyemeyeceğiniz borcun altına girmeyin." diyor.

İcralardaki dosya sayısında bu yıl yine artış yaşanıyor. Bursa'daki 20 ayrı icra müdürlüğünde 2013 yılından devreden 533 bin 855 dosyaya geride bırakılan 2014'de 244 bin 691 dosya daha eklenince icralık dosya sayısı 778 bin 546 ulaştı. Yıl içinde bunlardan 248 bin 249'u kapatıldı. Ancak, 2015'e 530 bin 297 icra dosyası devretti. İcraların yüzde 40'ını ise banka borçları oluşturuyor. Kredi kart borçları ve tüketici ve konut kredisi borçları listenin başını çekiyor. Ödenmeyen telefon faturaları ile, Bursagaz, UEDAŞ ve BUSKİ'nin alacakları da yüzdelik diğer dilimde yer alıyor.

ÖDEME GÜCÜNÜZÜ UNUTMAYIN

Bursa Barosu avukatlarından İsmet Özcan ise vatandaşlara 'Ödeyemeyeceğiniz borcun altına girmeyin" uyarısında bulundu. Avukat İsmet Özcan, şuları kaydetti: "Ekonomi iyi gitmiyor ki bsorçlu sayısı artıyor. Vatandaş harcama yaparken ödeme gücünü unutmamalı. Birşeyler almak güzel ama ödemeyi de unutmamak lazım. Özellikle şugünlerde vatandaşlarımız borca girmesin. Ödeyebileceğiniz kadar borca girin. Zaten icralarda tahsilat da zorlaştı. Eve icraya gittiğinizde her şeyi alamıyorsunuz. Sonra vatandaş icra müdürlüklerinde koşuşturuyor."

Okunma Sayısı: 1433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 10:09:45

    Bu iş de yanlışlık var.Memleket gülgülistan iken vatandaş borçlumu olurmuş.Yahu 129 milyar dolardan ülkeyi devir alıp 601 milyar dolar borca götüren iktidar varken (az kaldı 2023 den evvel)trilyon dolar borca varmak ,için DURMAK YOK,SOYMAYA DEVAM,YOLMAYA DEVAM diyoruz siz hala anlamadınız mı.?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı