"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çaya yine zam: % 9,5

05 Temmuz 2022, Salı 23:14
Son iki ayda iki kez zamlanan çaya bugün de yüzde 9.5 zam yapıldı. İki ayda çaya yapılan toplam zam yüzde 61.3 oldu.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmış, geçen hafta da çay fiyatları yüzde 2.5 arttırılmıştı. Artıgerçek’in haberine göre, peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Bloomberg HT’nin haberine göre çaya dün de yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu. Sektör paydaşları, Temmuz ve Ağustos aylarında çaya yeni zamların gelebileceğini öne sürüyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1405
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    6.7.2022 11:30:38

    Çay, simit edebiyatını bakalım siyasiler nasıl yapacaklar?

  • halil

    6.7.2022 08:01:00

    Sizde çay içmeyin. Ne olur yani. Yaygara yapıyorsunuz. Sabır edin. Akp ye sebat edin. Hepsi Babamızın oğlu ya. Çekmek zorundayız çünkü . Başka alternatif düşünürsek terörist olursunuzHa. Sakın düşünmeyin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı