"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiye zulmediyorlar

10 Haziran 2024, Pazartesi 14:34
TBMM Tarım Orman Köyişleri Komisyon Üyesi ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO buğday alım fiyatlarının çiftçiyi zora sokacağını ve üretimden koparacağını söyledi.

Buğdayda fiyatlar revize edilmeli

 

Çiftçileri tarlada ziyaret eden ve tepkilerini yerinde gören Gürer, tarımda uygulanan yanlış politikaların düşük alım fiyatı ile zirve yaptığını belirtti. İktidar eliyle alıma girecek TMO’nun düşük alım fiyatı yanında ürünü ayağına istediğini, tarlada alım yapmadığını belirten Gürer, “Çiftçiye tam bir zulüm anlayışı ile yaklaşıyorlar. İthal ürünle yabancı ülke çiftçisine destek oluyorlar. Yılbaşından bugüne kadar 2 milyon 880 bin ton buğday ithal etmişiz. İthalat için 700 milyon 76 bin dolar ödemişiz. 2024 yılı ilk 4 ayında 17 bin 95 ton arpa ithalatına da 3 milyon 610 bin dolar yurt dışına ödemişiz. Yabancı ülke çiftçisi ürettiği, alıp işleyip satan iktidar, kendi ülke çiftçisine maliyet altında fiyat verip canına okuyor” diye konuştu.

Ankara - Adnan Solmaz

***

Çiftçi tarlasını sulayamıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Halitağlar köyünde çiftçilik yapan Tufan Uzma, mısır ektiği tarlasını sulama problemi yaşadığını, normal sulama yapamadığı için traktörlerle su çektiğini ifade etti. Sulama birliğinin yeterli su vermediğini belirten Uzma, şunları söyledi: “Yaklaşık bin dönüm tarla işlemekteyim fakat suyumuz olmadığı için 3 tane traktörle günlük su çekiyorum. Mahsulüm kuruyacak. Günlük masrafım traktörlerle beraber 15 bin liradır. Bunun altından kalkamaz olduk. 10 bin lira mazot masrafı ve borca alıyoruz bir de faiz ödüyoruz. İşçilerin 5 bin lira günlüğü, 3 işçi. Yaktığım mazot günlük 10 bin lira, suladığım yer ancak 30 dönüm. Yetişemiyorum, su istiyorum. Devlete sesleniyorum devlet sesimizi duysun. Sulama birliği bize yeterli suyu vermiyor. 700 dönüm tarlanın içinden daha suladığım 25 dönüm devletin suyundan, kanaldan. 3 tane traktörüm çalışıyor iflas ettim. Nasıl altından kalkacağım? Su istiyorum su.’’

Osmaniye - Anka

Okunma Sayısı: 1141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı