"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destekler bir an önce ödenmeli

01 Haziran 2024, Cumartesi 22:13
TBMM Tarım Orman Köyişleri Komisyon Üyesi ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin başta ayçiçek olmak üzere 2023 yılı ürün desteklerinin halen ödenmediğini belirterek, “Buğday taban fiyatı bazı bölgelerde hasat bitiyor olmasına rağmen daha açıklanmadı.

Her yıl başında belirlenen şeker pancarı avans fiyatı halen belli değil, yaş çay üreticisi taban fiyatla hüsrana uğradı” dedi. Geçen yıla ait buğday ve ayçiçeği destek ödemelerini halen hesaplara yatmadığını belirten Gürer, “Geçtiğimiz yıl bazı bölgelerde buğdayda ve ayçiçeğinde desteklemeler de şu ana kadar verilmemiştir. Bu da çiftçiler tarafından bizlere sürekli iletilmekte, desteklemelerin bir an önce hesaplara yatması beklenmektedir. Bir yıl önce verilen destekler, bilindiği gibi enflasyon karşısında erimiş durumdadır” şeklinde konuştu.

İstanbul - Aslan Özdemir

 

Okunma Sayısı: 862
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Demokrat

    2.6.2024 11:29:06

    Üreten emek veren kardeşlerimizin haklarını almalarının yolu,çaresi 'birlik,beraberlik içinde, ürettiklerini bilhassa büyük şehirlerdeki milyonlara ilk elden ulaşacak zinciri kurmaları, lazım. Bunun için mahalli idarecilerin uygun satış ve teşhir yeri sağlamaları yeterlidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı