"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomide tüm güven endeksleri geriledi

28 Ağustos 2015, Cuma 10:57
Ekonomik güven endeksi, tüm alt endekslerdeki gerilemenin etkisiyle, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1.9 azalarak 84.28 değerine geriledi.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ekonomik güven endeksindeki düşüş, endeksi oluşturan tüm güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında 85.87 değerini almıştı.

Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ilişkin güven göstergelerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor.

TÜİK verilerine göre, tüketici güven endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 azalarak 62.35 ve perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 2.6 azalarak 101.86 düzeyine geriledi.

Hizmet sektörü ve inşaat sektörü güven endeksleri Temmuz ayına göre yüzde 0.7 azalarak 100.65 ve 82.10 ve reel kesim güven endeksi de yüzde 0.1 azalarak 103 düzeyine düştü.

DHA

Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı