"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik ve gaza yaza kadar zam yok

08 Kasım 2014, Cumartesi 09:01
2015 yılında hükümet olarak enerji fiyatlarını yeniden değerlendirmeye alacaklarını belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, “Bugün itibariyle petrol fiyatları 2 ay öncesine göre çok düşmüş durumda. Yaza kadar elektrik ve doğalgazda zam öngörmüyoruz” dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bugün itibariyle gelecek yaza kadar artık ne doğalgazda, ne de elektrikte fiyatlarında herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz” dedi. Babacan, A Haber kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Doğalgaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Babacan, ekim ayında yüzde 9’luk fiyat ayarlaması yapıldığını ancak bunun BOTAŞ’ın zararını kapatacak boyutta olmadığını söyledi.

AYARLAMALAR YAPILIYOR

Fiyatlarda enflasyon ve ürün maliyetlerinin etkisi gözönünde bulundurularak ayarlama yapıldığını ifade eden Babacan, “2015 yılında tekrar bunu değerlendiririz. Bugün itibariyle petrol fiyatları 2 ay öncesine göre çok düşmüş durumda” diye konuştu.

Petrol fiyatlarındaki her 10 dolarlık düşüşün cari açığı 4,4 milyar dolar azalttığına işaret eden Babacan, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki yıl yaz aylarında kur nerede, petrol fiyatları nerede, BOTAŞ’ın maliyetleri nerede diye tekrar bakıp, ne yapacağımızı gözden geçiririz. Bugün itibariyle gelecek yaza kadar artık ne doğalgazda, ne de elektrikte fiyatlarında herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Petrol fiyatlarının ve kurun biraz daha stabilize olmasını beklememiz gerekiyor. Kurlarda ve veya petrol fiyatlarında olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde herhangi bir fiyat değişikliği öngörmüyoruz.”

REFORMA İHTİYAÇ VAR

Türkiye ekonomisinin yapısal reformlara şiddetle ihtiyaç duyduğunu belirten Babacan, gelecek dönemde daha yüksek bir büyüme için bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının daha önce yapılan reformların rafine hali olduğunu anlatan Babacan, “Planlarda, daha önce gündeme hiç getirmediğimiz yeni konular da çok. Başbakanımız 25 dönüşüm programından sadece 9’unu açıkladı. Buradaki 417 eylemin her birinin tarihi var, eylemleri ne zamana kadar bitireceğimiz belli” dedi.

Ali Babacan, şehir merkezlerine girişin ne zaman paralı olacağı konusunun bazı şehirlerde uygulanabileceğini, bunun dünyada uygulamasının olduğunu kaydetti.

Okunma Sayısı: 1236
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı