"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekli, malul, dul ve yetim maaşlarına yapılacak zam açıklandı

04 Temmuz 2016, Pazartesi 15:30
Sosyal Güvenlik Kurumundan, 2016 Temmuz ödeme döneminde SSK ve Bağ-Kur gelir ve aylıklarının yüzde 3,63, Emekli Sandığına bağlı emekli, malul, dul ve yetim aylıklarının ise yüzde 5 artırılarak ödeneceği bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK), yapılan yazılı açıklamada, emeklilerin gelir ve aylıklarının ocak ve temmuzda geçerli olmak üzere bir önceki altı aylık döneme göre TÜİK tarafından açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları (TÜFE) genel indeksindeki değişim oranı kadar artırıldığı belirtildi.

TÜİK tarafından 2016 yılı ocak-haziran dönemine ilişkin TÜFE artış oranının yüzde 3,63 olduğu anımsatılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"4a olarak tanımlanan (eski adıyla SSK) ve 4b olarak tanımlanan (eski adıyla Bağ-Kur) gelir ve aylıkları 2016 Temmuz ödeme döneminde yüzde 3,63 oranında artırılarak ödenecek. Emekli Sandığına bağlı, emekli, malul, dul ve yetim aylıkları 2016 Temmuz ödeme döneminde yüzde 5 artırılarak ödenecek."

AA

Okunma Sayısı: 2409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı