"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enflasyona “kamuflasyon” takozu

06 Ağustos 2026, Perşembe 00:40
Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, kamunun zam politikalarının enflasyonu beslediğini belirterek Türkiye’deki tabloyu “kamuflasyon” olarak nitelendirdi ve uygulanan ekonomi politikalarının sonuç vermediğini söyledi.

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, “Enflasyon düşmeyecek; çünkü…” başlıklı yazısında Türkiye’de enflasyonla mücadelenin başarısız olmasının temel sebebinin yanlış politikalar ve kamu eliyle sürdürülen fiyat artışları olduğunu savundu. Enflasyonun artık klasik ekonomi kurallarıyla açıklanamayacağını belirten Oğuz, “Türkiye’deki enflasyon değil dostlar; bizdeki düpedüz kamuflasyon” ifadelerini kullandı. Oğuz, “Diploma basarak cehaletten, para basarak sefaletten kurtulamazsın. Enflasyonu çözmek yerine onu besleyen kamuflasyon anlayışıyla da refaha ulaşılamaz” diyerek, Merkez Bankası’nın para politikaları ile ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerin beklenen sonucu vermediğini öne sürdü.

 

Yanlış yerde çözüm aranıyor

Enflasyonun sebebinin ve çözümünün yanlış yerde arandığını ifade eden Oğuz, meselenin ekonomi yönetiminin söylemleriyle çözülemeyeceğini belirtti. Emekliden çiftçiye, memurdan esnafa kadar toplumun geniş kesimlerinin fedakârlık yaptığını ancak buna rağmen enflasyonun düşmediğini kaydeden Oğuz, uygulanan politikaların üretimi zayıflattığını, alım gücünü erittiğini ve yoksulluğu derinleştirdiğini ifade etti. Enflasyonun artık yalnızca ekonomik değil, toplumsal bir problem hâline geldiğini savunan Oğuz, “Neden düşüremiyoruz? Birincisi, niyetimiz yok. İkincisi, her birimiz enflasyon değirmenine su taşıyoruz. Üçüncüsü, kriz değil çürüme var; fiyatlandırmada davranış bozukluğu yaygın” ifadelerini kullandı. Mevcut ekonomi yönetiminin enflasyonu düşüremeyeceğini öne süren Oğuz, “Bu hükümet düşürmeyecek. Merkez düşüremeyecek... Umut yok yani” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 225
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı