"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdem Başçı'nın yeni görevi belli oldu

11 Nisan 2016, Pazartesi 15:28
Merkez Bankası'nda görev süresi 18 Nisan'da bitecek olan Erdem Başçı büyükelçi olarak atanacak

Reuters haber ajansı, 2011 yılından bu yana Merkez Bankası başkanlığını yürüten Erdem Başçı'nın OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacağını duyurdu.

GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Görev süresi 19 Nisan'da dolacak olan Başçı'nın görevine devam edip edemeyeceği yolundaki tartışmalar devam ederken, Merkez Bankası'nın yeni başkanı, 2012'den beri başkan yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası başkanlığına atanması için kararnamesinin imzaya açılması talimatını verdi.

ERDOĞAN'LA POLEMİK YAŞIYORLARDI

2011 yılından bu yana Merkez'in başkanlığını yapan Erdem Başçı, Merkez Bankası'nın faiz politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadının eleştirilerinin hedefi olmuştu. İkili arasında sık sık polemik yaşanmıştı.

Etiketler: erdem başçı
Okunma Sayısı: 1636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı