"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan 'faiz ve enflasyon' açıklaması

17 Kasım 2021, Çarşamba 14:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Kasım'daki Merkez Bankası toplantısı öncesi TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.

"Ben bu görevde olduğum sürece, faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" diyen Erdoğan, "Enflasyon, yüksek faiz bilmeyen ülkelerin bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun dışında kalmamız mümkün değil. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere boşuna uğraşma diyoruz. Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam. Bu konu sıradan bir konu değil." ifadelerini kullandı.

'İş adamlarını da anlamıyorum, TÜSİAD'ı, vesairesi yüksek faizden bahsediyor'

"Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun" diyen Erdoğan, "Bu iş adamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı, vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın, tutmaz" şeklinde konuştu.

Asgari ücret açıklaması

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Elektriği maliyetinin yarısına veriyoruz. Kamu işçilerini enflasyona ezdirmemek için çalışıyoruz. Asgari ücrette dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz." dedi.

Euronews Türkçe

Etiketler: Erdoğan, faiz, enflasyon
Okunma Sayısı: 1424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.11.2021 13:16:00

    Faizi savunanlar kim olursa olsun benim gibi savunamazlar.Zira iktidara geldiğimden beri taşt,konut,düğün-dernek,eğitim,tatil,işyeri,arazi,meyvecilik,sebzevilik,yeniden yapılandırma,emekli olma,torba yasasını kapatma ve daha nice 60 kalemin üzerinde bir ad,nam altında düşük faiz diyerek halkı bu pisliğe bulaştırmada gayretim,emeğim,desteğim asla inkar edilemez.Bakın benden önce birçok banka iflas etti.Benim başbakan ve C.Başkanıolduğum dönemde tek bir tane iflas eden banka,faiz kurumu varmı YOOOK.Öyle ise bunlarla benim kadar mücadele edende yook. iŞTE ERCENBİMİZN CEMAZIYELEVVEL VE AHİRİ OLARAK FAİZE KARŞI CANSİPERANE MÜCADELESİNDEN ENSTANTENELER. İnanmayan araştırsın,bir bilene sorun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı