"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Erkekler 60, kadınlar 58 yaşından önce emekli olamayacak''

17 Mart 2017, Cuma 16:06
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşından önce emekli olamayacak." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, emeklilik yaşı ile ilgili açıklama yaptı.

 

''Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 65 yaşından önce emekli olan yok"

Türkiye'de emekli olup da yaşa takılanları ve erken yaşta emekli olanları örnek gösteren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda benim yaşa takılan kardeşlerim var. Yaşa takıldığı halde 48 yaşında emekli olanlar var. Bursa'da rastladım geçenlerde, 33 yaşında emekli olunan bir sistem, emekliyi mağdur etmeden, sağlıklı bir sistem olabilir mi? Biz ilk defa emeklilik ortalama yaşını 52'ye getirdik. Ama hala 47-48'de emekli olanlar var. 2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşından önce emekli olamayacak. Bugün Almanya'da 65 yaşından önce emekli olan tek bir kişi yok. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 65 yaşından önce emekli olan yok."

Emeklilere ödenen promosyon

Emeklilere yönelik promosyon ödemelerine de değinen Müezzinoğlu, "Eski kanuna göre 30 yıldan fazla çalışan emekliye sadece 30 yıllık ikramiyesi ödeniyordu. 3 ay önce düzenleme yaptık kanunda. 30 yıldan fazla çalışanların geri kalan yıllarının da ikramiyesini ödemeye başladık. Toplam 90 bin emekliye 700 milyon lira ilave farklarını ödemeye başladık. Bu ay içinde 700 milyon lira emeklilerimize o haklarını ödeyeceğiz ve o hak mağduriyetlerini gidereceğiz. Promosyonda 4,4 milyar promosyon haklarını verdik." dedi.

AA

Etiketler: müezzinoğlu
Okunma Sayısı: 4706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Barış Yazgan

    18.3.2017 14:20:23

    Yanlış ve fasit kıyas ! Biraz da Avrupa'daki çalışanlara verilen haklara baksa ya!

  • Ahmet Turabi

    18.3.2017 13:15:48

    Türkiyede haftalik ortalama calisma süresi Avrupanin neresinde? Is kazasi oranlarinda neresinde? Is güvenligi endeksinde neresinde? Meslek hastaliklari oraninda neresinde? Bir degerlendirme yapilirken bardagin bos kismina bakmamak on yillarin biriken kusuru sadece akpnin degil.

  • ALİ

    17.3.2017 17:12:37

    Siz kıyak emekli oluyorsunuz kendinize gelince öyle bir kural yok .....

  • Ferhat

    17.3.2017 16:35:15

    Avrupa'da emekli olanlar her türlü imkanlara çalışırken sahip oluyor, yurdumuzda ise bu şartlarda ev sahibi olması,bir araba sahibi olması mümkün değil. Avrupa'da çalışanlar her yıl yurt dışı gezisi yapabiliyor bizde ise komşu ile gezmeye gidemiyoruz.

  • Toygar

    17.3.2017 16:16:17

    Avrupa'da insan gibi yaşıyorlar da ondan olmasın sakın!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı