"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları arttı

30 Mayıs 2024, Perşembe
Türk Ticaret Kanunu ve bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören 7511 sayılı yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasa, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılması, şirket sermayelerinin yükseltilmesi ve ürün ihtisas borsalarına ilişkin düzenlemeler gibi çeşitli alanlarda önemli düzenlemeler içeriyor.

Yeni yasa ile birlikte, perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunda yapılan değişiklikler doğrultusunda, bir mal veya hizmetin satış fiyatında üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler kaynaklı fahiş artış yapılması halinde ciddi idari para cezaları uygulanacak.

Bu düzenlemeye göre, her bir aykırılık için 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası verilebilecek. Ayrıca, piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan işletmelere her bir aykırılık için 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye kadar ceza uygulanacak.

AA

Okunma Sayısı: 598
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı