"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Firmaların devletten alacakları çok birikti

17 Aralık 2018, Pazartesi 18:19
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kamuya iş yapan müteahhitlerin mali açıdan korunmasını talep etti.

İnşaat sektöründe işler yolunda gitmiyor

İnşaatta kriz derinleşiyor

Yenigün, “Konkordato ilan eden firma sayısı 1000’i geçti. Gelinen noktada firmaların devletten alacakları çok birikti. Sadece bir kurumdan alacaklar 14 milyar lirayı aştı” dedi. Yenigün, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde Rusya ve Afrika’da üstlenilecek projelerle yeniden 2012 yılındaki 30 milyar dolarlık rekor seviyenin yakalanabileceğini söyledi. Dünya gazetesinin haberine göre, yurtiçinde ise projelerin tasfiye ve devrini içeren kanun teklifini değerlendiren Yenigün, bunun geçmişten kalan maliyet artışlarını çözemeyeceğini, o yüzden fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu belirtti.

Konkordato ilan eden firma sayısı bini geçti

Yenigün, “Sektörde zor durumda olan firma sayısında yaşanan artışları nasıl değerlendiriyorsunuz? Gelişmeler sektörün finansman yapısını nasıl etkiliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi; “Bankalar bir şirkette bir yandan bir bilançoya bakarken, öbür yandan istihbarat çalışmaları da yapıyor. Tabii bu söylentiler istihbarat yönünü etkiliyor. Bu noktada Türkiye’nin gerçeklerini de göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünüyorum. Şimdi konkordato ilan eden firma sayısı 1000’i geçti. Gelinen noktada firmaların devletten alacakları çok birikti. Sadece bir kurumdan alacaklar 14 milyar lirayı aştı. Yetkililerin yılbaşına kadar ödeme yapılacağını söylemelerine rağmen, bunun ne zaman gerçekleşeceği net değil. Bankalar yılbaşı geldiğinde dönem sonu faizini alıyor. Eğer bunu almazsa da işletme negatif puana geçiyor ve banka değerlendirmesini buna göre yapıyor. Doğal olarak söylentiler bu süreci etkiliyor. Başka bir ifadeyle ortam konkordatoya gitmeye müsait, gitmemek başarı oluyor. Bu yüzden kamunun borçlarını ödemesi gerekiyor.”

 

Etiketler: konkordato, inşaat
Okunma Sayısı: 1396
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı