"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fıstık fiyatları dip gördü

23 Aralık 2015, Çarşamba 10:45
Geçen yıl don nedeniyle zamlanan Antep fıstığı yeni ürünün çıkması ile fiyatları dip gördü.

Geçen yıl 30 lirayı aşan fıstık, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda 15 lira 75 kuruştan satıldı.

Siirt çeşidi fıstık ise 22 lira 50 kuruştan işlem görürdü.

TİGEM Ceylanpınar’a ait 2015 yılı istihsali 8 bin 400 kilogram Siirt Çeşidi, 2 bin 600 kilogram Ohadi- Siirt çeşidi karışık, 9 bin kilogram kabuklu Antep çeşidi, bin 100 kilogram kabuklu Siirt çeşidi fıstık olmak üzere toplam 21 bin 100 kilogram mahsul fıstık ve 12 bin 400 kilogram mahsul badem borsa şartlarında beşin bedelle ve açık arttırma usulü ile borsa şartlarında satışa sunuldu.

Gerçekleştirilen ihalede Siirt çeşidi fıstık 22 lira 50 kuruş, Antep Fıstığı ise 15 lira 75 kuruştan işlem görürken badem ise 7 lira 50 kuruştan işlem gördü. Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda 5 parti halinde yapılan ihaleye çok sayıda firma katılım gösterirken toplamda; 21 bin 100 kilogram fıstık ve 12 bin 400 kilogram badem satıldı.

Okunma Sayısı: 1937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı