"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazprom'un Türkiye'ye gaz ihracatı azaldı

15 Ağustos 2016, Pazartesi 19:07
Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye doğalgaz ihracatının bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 azalarak 11,9 milyar metreküpe gerilediği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Gazprom’un bu yılın ilk yarısında Batı Avrupa bölgesine ihraç ettiği doğalgazın geçtiğimiz yıla göre yüzde 14,1 artarak 69,8 milyar metreküpe yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’ye aynı dönemde gönderilen doğalgaz miktarının ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 8,2 azalarak 11,9 milyar metreküpe düştüğü kaydedildi.

Gazprom’un Orta Avrupa bölgesine 15,1 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettiğinin bildirildiği açıklamada, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatının ise geçen yılın ilk yarısına göre bu yılın ilk yarısında yüzde 15,4 artarak 2,3 milyar metreküpe çıktığı vurgulandı. 

Gazprom bugün yaptığı bir başka açıklamada da bu yıl doğalgaz üretimini yüzde 0,4 azaltarak, 417,2 milyar metreküpe indirebileceğini duyurmuştu.

AA

Etiketler: gazprom, rusya, doğalgaz
Okunma Sayısı: 1606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı