"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç işsizlik meslekî eğitimle önlenir

14 Mart 2020, Cumartesi 22:09
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik sorununun çözümü için gençlerin mutlaka mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik oranlarının tavan yaptığı ülkemizde bu sorunun çözümü için gençlerin meslekî eğitime yönlendirilmesi, çırak ve stajyerlerin de işe başladıkları günün sigorta başlangıcı sayılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde işsiz sayısının, arttığını ancak geniş tanımlı işsizliğin 8 milyona dayandığını, üniversite mezunu iki milyona yakın işsiz bulunduğunu ve genç işsizliğinin giderek arttığını hatırlatan Gürer, söz konusu dönemde 15-24 yaş grubunu ihtiva eden genç işsizlik oranının da 3 puan artarak yüzde 25.3’e yükseldiğini belirtti. Gürer, “İşsizlik patladı. Kadın ve genç işsizliği ise tarihi zirve yaptı. Bu duruma âcil çözüm üretilmeli” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER HER GEÇEN YIL ÇOĞALIYOR

Resmî verilere göre her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu, genç işsizlerin 4’te 1’ini de üniversite mezunlarının oluşturduğunu ifade eden Gürer, AKP döneminde genç işsizlik oranlarının adeta tavan yaptığını vurguladı. Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizlik sorununun geldiğine dikkat çeken Gürer, gençlerin işsizlik oranındaki artışın da kaygı verici boyutlara ulaştığını ifade etti. 

MESLEKî EĞİTİM ŞART 

Genç işsizlik sorununun çözümü için gençlerin mutlaka meslekî eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürer, gençlerin meslekî eğitime yönlendirilmesinin istihdam sorununun çözümünde önemli bir pay sahibi olabileceğini, aynı zamanda ara eleman ihtiyacının da bu şekilde karşılanabileceğini belirtti. Gürer, meslekî eğitimin yaygınlaştırılması ve gençlerin meslekî eğitime yönlendirilmesiyle birlikte çıkar ve stajyerlerin de işe başladıkları günün emeklilikte esas alınarak yaşlılık sigortasına dahil edilmesinin, genç işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğine belirtti.

Ankara - Fatih karagöz

Okunma Sayısı: 1499
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı